Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
vlierbloesem is hot, vlierbloesemsiroop recept

Zelf maken: vlierbloesemsiroop

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Wie laat tijdens de vlierbloesemtijd die heerlijk geurende bloesems aan de boom hangen als ze in mei en juni bloeien? Je maakt er deze heerlijke siroop mee. Deze vlierbloesemsiroop is ontzettend veelzijdig. Zo maak je er een lekkere limonade mee door wat (bruis)water toe te voegen, of pimp je er een heerlijke gin-tonic mee.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Wie laat tijdens de vlierbloesemtijd die heerlijk geurende bloesems aan de boom hangen als ze in mei en juni bloeien? Je maakt er deze heerlijke siroop mee. Deze vlierbloesemsiroop is ontzettend veelzijdig. Zo maak je er een lekkere limonade mee door wat (bruis)water toe te voegen, of pimp je er een heerlijke gin-tonic mee.
Tip
Maak er een zomers aperitief mee door wat vlierbloesemsiroop aan te vullen met prosecco of cava, in plaats van water!

Bereiding

  1. Pluk vijftien bloeiende vlierbloesemschermen op een droge zonnige dag.

  2. Schud de schermen voorzichtig uit, om eventuele insecten te verwijderen. Knip de bloemen van de steel.

  3. Rasp 1 citroen en pers hem uit. Doe de bloesem, het citroensap en de rasp in een schone uitgekookte pot.

  4. Breng 1 l water met 1 kg suiker aan de kook en giet de hete suikersiroop in de pot. Sluit de pot af en laat afkoelen.

  5. Laat de pot drie dagen staan in de koelkast, schud elke dag om. Zeef de vlierbloesemsiroop goed.

  6. Bewaar hem in de koelkast en gebruik hem binnen een maand. Lekker aangelengd met water als limonade, in de yoghurt of door gebak.

Bewaaradvies
Bewaar de siroop in een schone, afgesloten fles op een koele plek. Zo blijft ‘ie een maand goed

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (51 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!