Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Prik de aardappels in met een vork en bak ze 50 minuten – 1 uur en 10 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte, tot ze zo zacht zijn dat je ze met een mes makkelijk inprikt.
  2. Halveer de aardappels, schep het vruchtvlees eruit en doe het in een grote pan. Voeg  de miso en 2 el boter toe en prak tot een gladde puree. Voeg de bouillon toe en prak nogmaals tot een zachte puree. Breng op smaak met zout. Verhit op laag vuur en houd vervolgens warm.
  3. Bak de pompoenpitten met een klontje boter in een koekenpan tot ze heet zijn en open beginnen te splijten. Doe de zoeteaardappelpuree in een serveerkom en verdeel de pompoenpitten en boter eroverheen. Bestrooi met peper, een beetje geraspte limoenschil en de koriander.

Per portie: ca. 350 kcal
6 g eiwit | 12 g vet | 51 g koolhydraten

Bron: Olive Magazine