Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
De Opvolging

De Opvolging: televisieserie over restaurant De Librije

Profielfoto van BasBas Erkens

In de zesdelige documentaireserie De Opvolging van Omroep MAX worden de eigenaren van restaurant De Librije gevolgd. Het restaurant, opgebouwd door Jonnie en Thérèse Boer, heeft al twintig jaar de zeldzame onderscheiding van drie Michelinsterren – het hoogst haalbare. Maar de nieuwe generatie klopt aan de deur…

Lees verder na de advertentie

De Opvolging

Zowel kinderen Jimmie en Isabelle als chef-kok Nelson Tanate zijn sinds kort mede-eigenaar van De Librije in Zwolle. Jonnie, Thérèse, Isabelle, Jimmie en Nelson zijn een jaar lang in deze fase van de opvolging gevolgd, wat te zien is in een prachtige documentaireserie. Deze serie - De Opvolging - is te zien vanaf zondag 16 februari 2025 om 19.40 uur bij MAX op NPO 2.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Jonnie en Thérèse Boer

Jonnie en Thérèse Boer zijn dé gezichten van restaurant De Librije. Hij is chef-kok in de keuken, zij is gastvrouw en sommelier. Na jaren keihard werken willen ze langzaamaan minderen en wat vaker genieten op hun geliefde Bonaire, waar ze tevens ook een geweldig restaurant hebben.

Kinderen Jimmie en Isabelle kochten zich ruim een jaar geleden in in het bedrijf, net als Nelson Tanate, die al jaren de dagelijkse leiding heeft over de keuken van De Librije. Nelson draait al ruim vijftien jaar mee in het familiebedrijf, en is daarmee volgens Jonnie en Thérèse onderdeel van de familie.

Jonnie & Thérèse Boer
Foto's: Sander Mulkens

Lees verder na de advertentie

Zes afleveringen

De eerste vijf afleveringen worden verteld vanuit het perspectief van één van de vijf hoofdpersonen. In de zesde aflevering komt alles samen en wordt duidelijk hoe de hele familie zich inzet om de drie felbegeerde Michelinsterren te behouden.

Documentaireserie De Opvolging biedt een bijzonder kijkje in het reilen en zeilen van hun restaurants. Tegelijkertijd is het een universeel verhaal over de overdracht van een familiebedrijf van generatie op generatie, waarbij je volledig opgaat in het verhaal en de emoties. Absolute kijktip dus!

De Opvolging is vanaf zondag 16 februari 2025 om 19.40 uur te zien bij MAX op NPO 2.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.