
Entree Awards 2024: de beste bars, restaurants en hotels van Nederland
De Entree Awards van 2024 zijn op 2 december uitgereikt in Theater Amsterdam. Dit zijn dé vakprijzen voor de beste bars, restaurants, hotels en horecao-ondernemers in Nederland. Benieuwd naar de winnaars? Lees snel verder!
Entree Awards 2024
Lees verder na de advertentie
In een vol Theater Amsterdam was ik aanwezig bij de uitreiking van de prestigieuze Entree Awards. Elk jaar worden de deze prijzen uitgereikt, aan voornamelijk nieuw geopende horeca in Nederland. Zowel restaurants, bars, hotels en ook andere horecaconcepten dingen mee naar de felbegeerde awards.
Hoofdredacteur van Entree Magazine Iris Kranenburg reikte samen met Ruben Nicolaï en de vakjury maar liefst dertien verschillende awards uit dit jaar.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Beste bars en restaurants
Lees verder na de advertentie
Rotterdam was goed vertegenwoordigd tussen alle prijswinnaars, zo won Café Kiem de Entree Award voor 'Best New Restobar' en Bar Bù de award voor 'Best Dine & Drink Concept <100 guests'.
Restaurant Heimat in Utrecht ging ervandoor met de award voor 'Best New Fine Dining Concept 2024', Selva in Amsterdam won de prijs voor 'Best New Rooftop 2024' en LuminAir Amsterdam won in de categorie 'Best New Cocktailbar 2024'.
Ben je benieuwd naar alle overige winnaars van de Entree Awards 2024? Je vindt een overzicht op de website van Entree Magazine.

Onafhankelijke vakjury
Lees verder na de advertentie
Een onafhankelijke vakjury met onder andere trendwatchers, chefs, horecaondernemers en foodies bezocht afgelopen maanden alle genomineerde horecabedrijven.
Ook werden er twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt tijdens de Entree Awards 2024: 'Horecaondernemer van het Jaar' (Robin Bravenboer) en 'Best Bartender' (Sebastian Cichowlas).
Trends in de horeca
Lees verder na de advertentie
Iris Kranenburg zag weer veel horeca-ontwikkelingen bij de genomineerden. Ze vertelt: "In steeds meer restaurants wordt de playlist vervangen voor een dj, die al tijdens het diner start met draaien. Dinergasten blijven langer hangen en bestellen alsnog die cocktail. Bovendien biedt een nieuwe groep gasten zich aan voor een drankje en bites. Deze trend zal zich naar verwachting verder ontwikkelen."
Ook rooftops zijn on trend volgens Iris: "Wie een bezoek brengt aan New York of Londen vertrekt niet zonder een bezoek aan een goede rooftop. Inmiddels telt ook Amsterdam serieus mee. In korte tijd openden daar meerdere grote rooftops met een wow-factor."

Entree Awards 2024
Lees verder na de advertentie
De Entree Awards is een initiatief van Entree Magazine, een horecaplatform voor horecaprofessionals dat bestaat uit een maandelijks glossy magazine, online kanalen en de organisatie van de Entree Awards.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

12x de beste culinaire tankstations in Europa

Deze typische etenswaren nemen Nederlanders massaal mee op vakantie

Restaurants in Enschede: de beste hotspots & tips

Restaurants in Delft: dit zijn de leukste hotspots & tips

17x de beste strandtenten van Nederland

Cocina Hermanos Torres in Barcelona: tweeling met drie sterren

Een vleugje Japan in Barcelona: Nobu Restaurant

Nobu Hotel Barcelona: hét perfecte hotel voor een stedentrip

Restaurants in Apeldoorn: dit zijn de beste hotspots & tips

Disfrutar in Barcelona: eten bij het beste restaurant ter wereld

Restaurants in Breda: dit zijn de beste hotspots & tips

Dit zijn de beste terrassen van Nederland

Restaurants in Barcelona: dit zijn de beste hotspots & tips

Dit zijn de beste rooftopbars van Nederland

20x de beste ijssalons van Nederland

Foodies ontdekt: authentiek banketbakkersroomijs in Amersfoort
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.