
Dit zijn de hotspots die je als ultieme kaasliefhebber móét bezoeken
Van een plakje op je boterham tot aan een uitgebreide borrelplank, haast niets is lekkerder dan kaas. Lara Hubregtse & Loren Grim weten dat als geen ander. Twee jaar lang trokken ze door Nederland, op zoek naar de allerbeste plekken voor échte kaasliefhebbers. Het resultaat? Een prachtig boek vol met tips. Ze delen alvast hun vijf absolute favoriete hotspots…
Lees verder na de advertentie
Hotspots voor kaasliefhebbers
Lara en Loren hebben een gedeelde passie voor het gele goud, en gingen dan ook op zoek naar de allerbeste hotspots voor kaasliefhebbers - door heel Nederland. Zo ontstond het idee om een kaasboek te schrijven, waarin ze alle tips konden bundelen.
Needless to say - als kaasliefhebber kan dit boek natuurlijk niet ontbreken op je boekenplank. Het boek is te bestellen via de website van Lara en Loren, waarmee je de ultieme kaasgids in huis haalt.

Lees verder na de advertentie
Van kaasboerderij tot kaasfondue
In het boek nemen Lara en Loren je mee naar de meest verrassende kaaservaringen, verspreid over alle provincies in Nederland. Van het proeven van fine dining met kaas en kaasfondue in een geheime kelder, tot aan logeren boven een kaaswinkel in Limburg - het boek staat vol met tips en hotspots voor kaasliefhebbers.
Om je alvast te inspireren delen Lara en Loren hun vijf absolute favoriete hotspots door Nederland, zodat je direct al op pad kunt gaan, op zoek naar de lekkerste kaas...
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Aan Tafel bij Fagel in Den Bosch
Volgens Lara en Loren is dit de ideale wijnbar waar je de hele avond kunt tafelen, in hartje Den Bosch. Eigenaresse Pascale Fagel brengt je linea recta naar het beste van Frankrijk. Van haar selectie aan geweldige wijn tot aan huisgemaakte paté, het is net alsof je even in Parijs bent.
En dan de kazen... Bij Aan Tafel bij Fagel hebben ze een heuse kaaskar, met kazen afkomstig van kaasaffineur Frederic van Tricht. En die kazen smaken fantastisch. Iedere week prijken er andere kazen in de kaaskar. Pro tip: de kaasgehaktballen wil je ook zeker proeven!


Lees verder na de advertentie
Latour in Breda
Bij Latour in Breda vind je een uniek concept, uiteraard mét kaas: high tea cheese. Dit is een pairing van verschillende soorten kazen met thee. Door het drinken van thee is je mond namelijk al iets warmer, en komt de smaak van de kaas beter tot zijn recht.
Als je Latour binnenstapt, verwacht je niet dat er onder de prachtige delicatessenwinkel een soort geheime kelder zit. Hier geniet jij - tussen de wijnflessen - van de bijzondere high tea cheese. Een leuke ervaring, die je natuurlijk afsluit met het scoren van kazen voor thuis, in de delicatessenwinkel van Latour.


Lees verder na de advertentie
De Oude Streek in Groningen
Deze geitenboerderij in het Groningse Zevenhuizen van boerin Hanneke móét je op je lijst als echte kaasliefhebber. Waarom? Omdat Hanneke een pionier is op het gebied van witschimmel-geitenkaasjes. De naam Machedoux komt uit het Frans en betekent ‘zacht en romig’, precies wat je proeft in haar kazen.
Tijdens een bezoekje aan De Oude Streek kun je - naast het begroeten van de vriendelijke geiten - de kaasjes Machedoux, Machère en Macendré scoren in de boerderijwinkel. Na het proeven wordt je gegarandeerd fan, beloofd!

Lees verder na de advertentie
Soepp in Alkmaar
Heb je als echte kaasliefhebber al weleens kaassoep gegeten? Je leest het goed, kaassoep! Intrigeert het je? Laten ze nu net bij Soepp in Alkmaar een uitstekende kaassoep op de kaart hebben staan - het is zelfs hun specialiteit.
De fluweelzachte soep heeft een mooie kruidigheid, zonder dat de kaassmaak verloren gaat. En dat is absoluut een kunst. De soep wordt geserveerd met walnoten en verse peterselie. Het interieur bestaat uit vintage parels die je ook nog eens kunt kopen.
Overigens is hun kaasfondue ook érg lekker!


Lees verder na de advertentie
Domein Steenberg in Zuid-Limburg
Bij dit wijnhuis in Zuid-Limburg word je in een prachtig landschap hartelijk ontvangen in een authentiek landhuis. Vervolgens neem je plaats aan de dinertafel van het gezin, om te genieten van een uitgebreide proeverij. En dat wil je...
Eigenaar en wijnmaker Luc Creusen droomde namelijk al jaren over het maken van zijn eigen kaas, gecombineerd met zijn grappa. Hij vond een kaasmaker die zijn droom kon verwezenlijken. De Belgische Madeleine van kaasmakerij Le Vieux Moulin zag deze missie wel zitten.
De creatie werd de Rauwe van Steenberg, een kaas die wordt gewassen met een grappa van gewürztraminer, die gemaakt wordt door wijnboer Luc op Wijndomein Steenberg. Erg leuk om te proeven én om deze Limburgse wijnmaker te bezoeken.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Kaasplankje maken: zo stel je de perfecte kaasplank samen

Kaasfondue in Amsterdam: hier is het al sinds 1977 dé specialiteit

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Kaas, cider én wijn uit Luxemburg: dit wil je proeven

Italiaanse kaashemel: alles over echte Gorgonzola in Italië

Op zoek naar kaas in Asturië: de smaakvolste kazen in de bergen

10x Nederlandse kerstmarkten die iedereen wil bezoeken

Entree Awards 2025: de beste bars, restaurants en hotels in Nederland

Restaurants in Antwerpen: 19x ontbijten, lunchen en dineren

Bij deze restaurants in Nederland eet je de allerbeste tiramisu

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.


