Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
chefs van Hokkai in IJmuiden serveren Japans eten

Hokkai x De Japanner: reserveer nu voor Sake Sunday

Profielfoto van BasBas Erkens

Op zondag 23 maart nodigen Hokkai en De Japanner je uit voor de allereerste Sake Sunday! Een middag waarin ze samen de mooiste gerechten serveren, in combinatie met een uitgebreide selectie sake’s. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Lees verder na de advertentie

Sake Sunday

Hokkai organiseert op zondag 23 maart 2025 Sake Sunday, een middag waarbij ze met bevriende restaurants en chefs samen de keuken in duiken, om een geweldig menu neer te zetten. Mét verschillende sakes uiteraard.

Voor deze editie werken de chefs van Hokkai samen met Tosao van Coevorden van De Japanner, van hun favoriete Japanse izakaya in Amsterdam.

Beide keukens maken drie verschillende gerechtjes, variërend van sashimi tot wagyu en van gegrilde vis tot onigiri. Daarnaast staat de hele line-up aan sake flessen open voor gasten om te pairen met de gerechten. En geloof me, die line-up van flessen is geweldig, er zijn weinig restaurants zó gespecialiseerd in sake als Hokkai.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Hokkai in IJmuiden

In het hart van de haven van IJmuiden kun je Japans eten, maar dan zoals het écht hoort. Geen plan, geen hip concept, en zeker geen all you can eat. De chefs maken hier simpelweg de beste sushi, met onder andere verse vis van de visafslag, verwerkt in Japanse visfabriek die Hokkai eigenlijk is.

Ze combineren bij Hokkai heerlijke smaken, verse producten en traditionele recepten. De setting is informeel en eenvoudig: alle energie besteedt het team aan het vinden van de perfecte smaak, in combinatie met Japanse gastvrijheid.

Lees verder na de advertentie

Reserveren voor Sake Sunday

Een middag vol met de beste Japanse gerechten én de mooiste sakes om stuk voor stuk te proeven? Daar wil je natuurlijk bij zijn. Ik wel in ieder geval. Bestel snel tickets, want voor je het weet is het evenement uitverkocht.

Er zijn twee soorten tickets te bestellen. Entry-only tickets geven je toegang tot Sake Sunday en zijn gratis. Zo kun je zelf verschillende gerechten en sakes bestellen van de menukaart.

Wil je optimaal genieten van de middag? Bestel dan het izakaya bites ticket. Bij binnenkomst ontvang je een strippenkaart waarmee je zes verschillende bites kunt halen – van zalige sashimi tot perfect gegrilde vis van de barbecue. Zowel uit de keuken van De Japanner als van Hokkai. De sommeliers schenken daar een heerlijke welkomstsake bij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.