Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
sakeworkshop bij Hotel Okura Amsterdam

Volg nu een sakeworkshop bij Hotel Okura in Amsterdam

Profielfoto van BasBas Erkens

Altijd al meer willen leren over de verschillende soorten sake? Bij Hotel Okura Amsterdam kun je nu een sakeworkshop volgen, waarbij je niet alleen veel leert over de geschiedenis van rijstwijn, maar uiteraard ook diverse varianten proeft. En dat alles onder begeleiding van een echte sakemeester.

Lees verder na de advertentie

Sakeworkshop bij Hotel Okura

Hotel Okura in Amsterdam introduceert de sakeworkshop, een exclusieve workshop waarin deelnemers zich kunnen onderdompelen in de fascinerende wereld van sake. Onder leiding van sakemeester en sommelier Akos Turi ontdek je de subtiele nuances en rijke geschiedenis van Japanse rijstwijn. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Elke zaterdag

De workshop vindt elke zaterdag plaats en neemt je mee op verkenning van het uitgebreide smakenpalet, aan de hand van een exclusieve selectie, waardoor je verschillende soorten sake leert kennen.

Tijdens de workshop maak je een pairing met sake en de zoete en bittere tonen van chocolade, en met de zoutige en ronde smaken van een aantal heerlijke kazen. Als deelnemer ervaar je hoe de smaken elkaar versterken en hoe goed sake eigenlijk bij verschillende soorten eten past.

Elk detail van de sakeworkshop weerspiegelt de essentie van omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart, voor een optimale beleving.

sakeworkshop Okura

Lees verder na de advertentie

Akos Turi

De sakeworkshop wordt geleid door Akos Turi, die de prestigieuze Master Sake Sommelier Award heeft behaald. Akos vertelt over de Japanse rijstwijn: “Sake is een ongelooflijk veelzijdige drank. Elk jaar reis ik af naar Japan om mijn kennis te verdiepen, brouwerijen te bezoeken en de verhalen achter sake te ontdekken. Ik wil mijn passie voor dit bijzondere ambacht graag delen.”

Lees verder na de advertentie

Details en prijzen

De sakeworkshop vindt elke zaterdag plaats van 14.30 uur tot 16.00 uur plaats in de serene sfeer van Yamazato Restaurant in het Hotel Okura Amsterdam. De kosten zijn € 70,- per persoon, inclusief zes verschillende soorten sake, chocolade en kaas. Benieuwd geworden? Reserveer hier een plekje voor de exclusieve workshop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.