Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
japans ingrediënten koken

7x must-haves in je keuken als je Japans gaat koken

Advertentie

Wat móét er in je keuken staan om jezelf tot Japanse chef te benoemen? Dit zijn de favoriete keukenhulpjes van de redactie om thuis Japans te kunnen koken.

Bestel Foodies Japan

Japans koken: eetstokjes

Yvonne: “Ik zag laatst dat je bij je Thuisbezorgd-bestelling kunt aangeven of je er wel of niet stokjes, wasabi, sojasaus of ingelegde gember bij wilt. Top tegen verspilling, zeker als je een keer niet zelf Japans wilt koken! Ik gooi die stokjes namelijk altijd meteen weg, omdat ik standaard mijn eigen lievelingsstokjes in huis heb. Mooi zijn ze, hè?”

Eetstokjes

€ 15,95
eetstokjes

Sushi rollen

Marieke: “Wil jij thuis maki’s maken? Dan is een bamboe rolmatje hartstikke handig. Zo kan je de nori, rijst en vulling eenvoudig bijeen rollen. Door de anti-aanbaklaag blijft de rijst niet aan het matje plakken en maak jij moeiteloos thuis traditionele sushi.”

Sushi rolmat

€ 4,85
sushi rolmat

Santokumes

Martina: “Ik kan urenlang filmpjes op YouTube kijken waarop chefs hun snijtechniek laten zien. Vlees en vis worden in flinterdunne, haast doorzichtige plakken gesneden en tomaten worden in de lucht met één soepele beweging gehalveerd om te demonstreren hoe vlijmscherp het mes is. Het Japanse santokumes staat dan ook bovenaan op mijn verlanglijstje (hint, hint).”

Santokumes

€ 169,99
Santokumes

Vijzel

Anne: “Onmisbaar op je aanrecht: de vijzel! Om kruiden en specerijen, sesamzaad of je eigen kruidenpasta in te malen als basis voor zo’n beetje elk Japans gerecht. Koop hem vooral niet te klein, zodat je mengsel niet steeds over de rand kukelt.”

Vijzel

€ 19,95
vijzel

Vrolijk blikje

Yvonne: “Ik heb een verzameling aan verse thee in huis en spaar nu allerlei mooie theeblikken zodat die verzameling een mooi plekje kan krijgen op een plank in mijn keuken. Dit roestvrijstalen Japanse theeblik met bloemetjes heb ik alvast gekocht. Precies dezelfde in het zwart staat op mijn verlanglijstje!”

Theeblik

€ 7,95
theeblik

Konro grill

Marieke: “Voor dit nummer mocht ik een kijkje nemen in de keuken van sushi-chef Kit. Natuurlijk staat zijn keuken vol met indrukwekkende apparaten maar volgens Kit hoef je dat heus niet allemaal in huis te hebben om thuis Japans te kunnen koken. Volgens hem is de makkelijkste manier om ingrediënten veel smaak te geven door ze te bereiden op een traditionele konro grill.”

Konro grill

€ 43,63
konro grill

Japanse theepot

Anne: “Japan en thee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik heb een zwak voor het Japanse merk Kinto en ben groot fan van hun theepotten. Deze bijvoorbeeld: tijdloos, prachtig design en mooi als setje met bijbehorende kopjes.”

Theepot

€ 36,00
theepot

Lees meer: Japans koken: deze basisingrediënten mogen niet in je voorraadkast ontbreken

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!