Lees verder onder de advertentie
Visliefhebber? Dan mag je deze hotspot niet missen!
Ben jij een visliefhebber en geniet je graag van het goede leven? Lees dan vooral verder, want wij hebben een waanzinnige hotspot ontdekt waar ze al het lekkers uit de zee mét bijpassende drankjes serveren!
Lees verder na de advertentie
Hotspot voor visliefhebbers
Een proeverij aan oesters, een plankje gerookte vis of een schaal vol Fruits de Mer? Als visliefhebber kan het niet anders dan dat het water je nu spontaan in de mond loopt.
Trek er dus snel op uit en ga naar dé hotspot van dit moment: Fishbar Monk in Haarlem. Aan de prachtige marmeren bar staan er genoeg krukjes waar je elk moment kan aanschuiven voor de borrel!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Vangst van de dag
De bar is vernoemd naar zeeduivel (ook bekend als monkfish), een vissoort die vaak wordt gezien als bijvangst. Het menu van Fishbar Monk bestaat namelijk grotendeels uit bijvangst en Nederlandse vis. De vis wordt hier puur bereid, gegrild, gestoofd en gerookt.
Aanrader is de carpaccio van Monk met gepekelde zeeduivel, hangop, gari en abrikoos. Naast het vaste menu serveren ze dagelijks wisselende gerechten, afhankelijk van de vangst van de dag. Benieuwd wat er zoal gevangen is? Neem dan een kijkje achterin het restaurant. Hier liggen alle vissen geëtaleerd op een podium van ijs.
Lees verder na de advertentie
De oesterman
Wat de bar echt uniek maakt? Op de hoek van de prachtige marmeren bar staat de oesterman, die altijd minimaal vier soorten oesters klaar heeft liggen voor je. Hij opent de oesters vlak voor je neus aan de bar en vertelt je alles wat je wilt weten over deze pareltjes! Spoiler alert: dagelijks komen de oesters vers binnen vanuit Yerseke in Zeeland.
Lees verder na de advertentie
Vis moet zwemmen
Het gezegde vis moet zwemmen is je waarschijnlijk niet vreemd. Bij een ziltig hapje hoort natuurlijk een bijpassend drankje. En dat snappen ze bij Monk maar al te goed. Wijnen uit alle windstreken staan gekoeld om de ontembare dorst te lessen na elke hap die je neemt. Alsof er een engeltje over je tong plast.
Lees verder na de advertentie
Wat te vieren?
Elke zondag kan je als visliefhebber hier terecht voor Fruits de Mer (wel even reserveren van tevoren) en met een groot terras is dat in de middag ook een absolute aanrader! Met een flinke schaal vol scheermessen, kokkels, mosselen, Noordzee krabpoten, langoustines, crevette, oesters en Hollandse garnalen geniet je van het goede leven.
Fishbar Monk is gelegen aan Turfmarkt 20 in Haarlem. Ze zijn maandag t/m donderdag geopend vanaf 17:00 uur. In het weekend (vrijdag t/m zondag) van 17.00 uur tot 01:00 uur.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips
Lunchen in Arnhem: dit zijn onze favoriete plekken
Typisch eten in Australië: 7x gerechten die je wil proberen
Restaurants in Melbourne: de beste hotspots & tips
Turkish Airlines: luxe dineren op de grond én in de lucht
Restaurants in Istanbul: dit zijn de beste hotspots & tips
Citytrip in Gdańsk
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Sydney: de beste hotspots & tips
Dit is dé ultieme reis naar Australië – en jij kunt ‘m maken
Cape Tribulation Tour: dit wil je niet missen in Australië
Reizen naar Australië: zo plan je de perfecte rondreis
Uniek hotel op St. Maarten: Divi Little Bay Beach Resort
Restaurants in Gdańsk: dit zijn de beste spots voor lunch & diner
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in Arnhem: dit zijn de beste hotspots en tips
Restaurants in Nijmegen: dit zijn de beste hotspots en tips
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie