Advertentie
Op zondag 26 mei gaat om 12 uur ’s middags voor de vijfde keer 24H Chefs van start. Na Zandvoort, Amsterdam en Utrecht is ditmaal het schilderachtige Kasteel Kerckebosch in Zeist het toneel van een 24 uur durende culinaire estafette, waar 24 van de beste Nederlandse chefs aan de start zullen verschijnen.
24H Chefs
Mis de kans niet om de unieke sfeer van 24H Chefs te ervaren! Daar waar smaakpapillen ontwaken op ongebruikelijke tijdstippen, gasten vrienden worden en elke verrukkelijke hap een hoger doel dient. Namelijk zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.
Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Van idee tot impact
Sinds hij tien jaar geleden samen met een collega 24 uur achter het fornuis kroop om geld in te zamelen voor Serious Request, is de door Tjitze van der Dam bedachte 24-uurs kookmarathon uitgegroeid tot een culinaire topattractie. De recordopbrengst van 105.000 euro (vorig jaar) hoopt hij dit jaar dan ook weer ruimschoots te overtreffen.
Tjitze vertelt: “Elke euro die we ophalen is er één, maar we doen het natuurlijk niet voor niets. Naast dat koken met gepassioneerde vakbroeders een van de allerleukste dingen is om te doen, is er voor een ouder geen grotere nachtmerrie denkbaar dan dat je kind ernstig ziek wordt. Dat we nu met 24H Chefs het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht kunnen steunen, maakt dat we allemaal nog een tandje bij willen zetten.”
24H Chefs op een kasteel
Het intieme Kasteel Kerckebosch, gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, zal tijdens 24H Chefs op 26 en 27 mei plek bieden aan 500 gasten. Verspreid over diverse sessies worden de gasten ontvangen met champagne en hapjes door de hosts. Waarna ze drie uur lang mogen genieten van een zesgangenmenu van topchefs uit het door hen gekozen timeslot.
Een korte line-up van de ingrediëntenlijst: van Belgische oesters tot kaviaar en van kreeft en zee-egel tot tarbot, inktvis, asperges en kalfsvlees. Kijk hier voor de gehele line-up van chefs.
Bijdrage leveren
Ook wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen voor een van de verschillende seatings kan een een bijdrage leveren. Gedurende de kookmarathon wordt er live radio gemaakt door Radio Horeca, en kun jeplaatjes aanvragen en verzoekjes doen. Daarnaast kun je kaartjes kopen voor de loterij, of bieden op een van de kavels van 24H Chef’s digitale veiling. Waaronder gesigneerde items of een private chef die thuis komt koken!
Na het succes van vorig jaar in Utrecht, is ook op Kasteel Kerckebosch de Gastromarkt van mede-organisator Gault&Millau voor iedereen te bezoeken.
Kijk voor meer informatie en tickets op 24H-chefs.com.
Onze tips
Nu verkrijgbaar: Foodies Wij gaan bakken!
Vers van de pers: jouw favoriete Starbucks drankje is terug en meer!
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.