Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
droomkeuken uitkiezen

Droomkeuken uitkiezen: zo doe je dat in 4 stappen

In samenwerking met Keller Keukens
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Haast iedereen heeft wel een plaatje in gedachten van de ideale keuken om bij weg te dromen. Een prachtig kookeiland, een ingebouwde koffiemachine, een wijnklimaatkast… Maar wat is nu belangrijk als jij je droomkeuken wil uitkiezen?

Droomkeuken uitkiezen

Bent je op zoek naar een nieuwe keuken? Lees dan deze tips voor het kiezen van jouw droomkeuken! Zeker omdat je nu eenmaal niet elke dag een nieuwe keuken koopt, is het belangrijk om je goed te oriënteren en te ontdekken wat het beste bij je persoonlijke smaak en situatie past.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Inspiratie opdoen bij Keller Keukens

Inspiratie is een belangrijke stap naar je persoonlijke droomkeuken, en misschien ook wel de leukste stap! Op de website van Keller Keukens vind je de laatste trends én keukeninspiratie in vier verschillende woonstijlen.

Bij elke keuken wordt er duidelijk uitgelegd welke materialen en kleuren mogelijk zijn én is er ruimte voor alternatieven. Zo is er voor elke smaak en prijsklasse wel een droomkeuken uit te kiezen.

Keller Keukens: droomkeuken uitkiezen

Droomkeuken uitkiezen: vier simpele stappen

Wat je mooi vindt is een optelsom van verschillende elementen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete woonstijl, trends die je aanspreken, je persoonlijke situatie en smaak. Natuurlijk speelt budget ook een belangrijke rol bij het uitkiezen van je droomekeuken.

Deze mix is voor iedereen weer anders. Door alle keuzes mee te nemen in het keukenontwerp, ontstaat uiteindelijk jouw persoonlijke droomkeuken. Gebruik onderstaande vier stappen om tot het beste resultaat te komen:

1. Woonstijl

Bij Keller Keukens onderscheiden ze voor het gemak vier basisstijlen: modern, klassiek, landelijk en industrieel. Vaak wordt er ook een mix van stijlen toegepast. Bij elke woonstijl vind je een moodboard, bekijk welke je het meeste aanspreekt en ontdek daarmee je favoriete woonstijl.

Tip: maak zelf eens een moodboard. Verzamel verschillende foto’s en stijlen op internet of uit diverse magazines bijvoorbeeld.

2. Trends

Trends beïnvloeden wat we op dit moment leuk vinden. Ze geven een eigentijds accent aan ons interieur. Sommige trends duren kort, andere worden uiteindelijk klassiekers. Een keuken kies je natuurlijk voor jaren, dus houd dit in gedachten bij het toepassen van trends.

Tip: volg je graag de laatste trends op woon- en keukengebied? Kies dan een keuken in neutrale of tijdloze kleuren, zo kun je afwisselen qua trends bij het gebruik van accessoires, kleuren van de wanden en kleine meubels.

3. Droomkeuken uitkiezen: personal touch

Persoonlijke factoren zijn belangrijk bij het maken van jouw keuzes. Sta je bijvoorbeeld graag in de keuken om de lekkerste gerechten op tafel te zetten, of eet je liever afhaalgerechten? Dit speelt een rol bij de keuze van apparatuur en opbergruimte. Houd je van kunst, natuur of reizen? Laat deze sfeer dan terugkomen in het ontwerp van je droomkeuken.

Tip: heb je (kleine) kinderen of huisdieren? Houd hier rekening mee bij het ontwerp en kies voor materialen die tegen een stootje kunnen.

4. Budget

Het moet ook financieel mogelijk zijn om je persoonlijke droomkeuken te realiseren. Daar hebben ze bij Keller Keukens gelukkig heel veel mogelijkheden voor. Zo bieden ze verschillende opties in materialen, details en afwerking, zodat het budget nooit een belemmering is.

Mooi van buiten én van binnen

De droomkeukens van Keller Keukens zijn niet alleen mooi van buiten, maar ook mooi van binnen. Naast wit, kun je bij elk model de binnenkant van de keukenkast volledig laten uitvoeren in de kleuren mist of grafiet.

Om te zorgen voor een perfecte match qua kleur kunnen lades, korven en kastinterieurs worden uitgevoerd in lichtgrijs of antraciet en worden legplanken en afdekdopjes uitgevoerd in de gekozen kleur.

Keller Keukens: duurzaam

Bij Keller Keukens vinden ze duurzaamheid overigens erg belangrijk, zo houden ze hier rekening mee in alle keuzes die ze maken. Zo kies je niet alleen een mooie droomkeuken uit, maar ook een keuken die met aandacht voor mens en milieu is geproduceerd.

Droomkeuken uitkiezen: Keller Keukens

De volgende stap

Inspiratie opgedaan? Dan nodigt Keller Keukens je van harte uit een bezoek te brengen aan één van hun keukenspecialisten. Daar helpen vriendelijke én vakkundige adviseurs je bij het maken van keuzes.

Jouw eigen droomkeuken uitkiezen? Zo doe je dat dus!

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!