Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Heel Holland Bakt 2024

Dit zijn de finalisten van Heel Holland Bakt 2024

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Nog héél even wachten, op zondag 17 maart 2024 om 20.25 uur is de finale-aflevering van Heel Holland Bakt te zien bij MAX op NPO 1. Maar wie gaat er met de winst vandoor? Na weken vol spanning zijn eindelijke de drie finalisten van Heel Holland Bakt 2024 bekend!

Finalisten Heel Holland Bakt 2024

De drie overgebleven bakkers strijden in een zenuwslopende finale om de titel De Beste Thuisbakker van Nederland. Aruna, Susan en Tim zijn de finalisten van Heel Holland Bakt 2024 en strijden om de prestigieuze titel. Zondag 17 maart weten we eindelijk wie de winnaar is, wie denk jij dat er met de winst vandoor gaat dit jaar?

Wil je ook iedere week de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De Beste Thuisbakker van Nederland

Acht weken hebben Aruna Sitaram, Susan Veninga en Tim Huijser alles gegeven en nu is de eindstreep in zicht. De finalisten kunnen letterlijk even op adem komen tijdens de eerste opdracht, ze moeten namelijk suikerblazen.

Tijdens het spektakelstuk, de laatste opdracht van het seizoen, moeten de bakkers zich van hun meest romantische kant laten zien en een spectaculaire voorjaarsbruidstaart bakken. Wie van de drie neemt de bokaal in ontvangst en mag zich De Beste Thuisbakker van Nederland 2024 noemen?

finalisten Heel Holland Bakt 2024

Halve finale

In de halve finale ging iets anders dan we gewend zijn, allereerst omdat presentator André van Duin afwezig was door ziekte. Daarnaast moesten de kandidaten in de eerste opdrachten twee klassieke gebakjes combineren. De vier overgebleven bakkers waren tevreden over hun resultaat, al dacht de jury daar anders over…

De technische opdracht vroeg om het bereiden van een chocolade-tartelette in slechts zeventig minuten, iets waar de bakkers ook zichtbaar moeite mee hadden.

Als spektakelstuk maakten de bakkers een nationale ontbijttafel vol lekkers. Tim scoorde hoge ogen met zijn Turkse ontbijttafel, al was de jury ook onder de indruk van de Surinaamse ontbijttafel van Aruna.

Helaas werd Rudo naar huis gestuurd aan het eind van de uitzending, waarmee hij de finale nét niet haalt. Aruna, Susan en Tim strijden volgende week in de finale om de ultieme winst: De Beste Thuisbakker van Nederland 2024.

Heel Holland Bakt jury 2024

Jury Heel Holland Bakt 2024

Uiteraard is het aan de jury om te bepalen wie van de finalisten van Heel Holland Bakt 2024 er vandoor gaat met de winst. Zoals we gewend zijn zullen Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven de verschillende opdrachten beoordelen. De presentatie is in handen van André van Duin.

De finale van Heel Holland Bakt zie je zondag 17 maart 2024 om 20.25 uur op NPO 1.

Foto’s: Elvin Boer/MAX

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!