Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
MasterChef Australië

Jurylid Masterchef Australië Jock Zonfrillo (46) overleden

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Jurylid en presentator van het programma MasterChef Australië Jock Zonfrillo (links op de foto) is op zondag 30 april 2023 plots overleden. Dat melden zijn familie en de programmamakers van Masterchef Australië. De 46-jarige kok overleed onverwachts in Melbourne.

Jock Zonfrillo

De 46-jarige chefkok presenteerde Masterchef Australië sinds 2019, samen met juryleden Melissa Leong en Andy Allen. Jock laat zijn vrouw en vier kinderen achter. Op het Instagramaccount van Jock Zonfrillo laat zijn familie onder andere het volgende weten: “With completely shattered hearts and without knowing how we can possibly move through life without him, we are devastated to share that Jock passed away yesterday.”

Wil je iedere week recepten, nieuws & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Chefkok uit Schotland

Jock Zonfrillo werd geboren in Glasgow, Schotland, op 4 augustus 1976. Hij werkte al vanaf zijn dertiende in diverse keukens. Eerst als afwashulp terwijl hij nog op school zat, later ook als chef. Al op jonge leeftijd werkte hij samen met grote namen zoals Marco Pierre White en op zijn 22e werd hij chefkok bij The Tresanton Hotel in Cornwall, Engeland.

Jock Zonfrillo in de prijzen

In 2000 vertrok Zonfrillo naar Restaurant 41 in Sydney, als chefkok. Hij opende meerdere eigen restaurant in Australië door de jaren heen, waarvoor hij in 2017 en 2018 bekroond werd. Zo won hij in augustus 2017 de prijs voor Australia’s 2018 Restaurant of the Year (uitgereikt door ‘Gourmet Traveller Magazine’) met Restaurant Orana. Volgens ‘The Australian’ was Jock ook nog eens Australia’s 2018 Hottest Chef. Meer dan verdiend won Restaurant Orana ook nog eens de prijs voor Australia’s 2019 Restaurant of the Year, uitgereikt door ‘The Good Food Guide’.

Masterchef Australië

Sinds 2019 was Jock Zonfrillo één van de vaste juryleden bij Masterchef Australië. Vandaag zou eigenlijk de eerste aflevering van het nieuwe seizoen in Australië te zien zijn, maar er is besloten dat de serie deze week niet wordt uitgezonden.

 

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!