Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Lactofree: het goede van zuivel, maar dan zonder lactose

Lactofree: het goede van zuivel, maar dan zonder lactose

In samenwerking met Arla.

Advertentie

Hou je van romig melkschuim in je cappuccino en ontbijt je graag met frisse, koelverse melk met cereals? Lactosevrije melk brengt je al het goede van zuivel, maar dan zonder lactose.

Het goede van melk

Als je koeien in de weilanden ziet grazen, kijk je eigenlijk naar de productie van een van de mooiste producten die we in Nederland hebben, volledig gemaakt door de natuur. Melk is een prachtig en bijzonder natuurproduct dat boordevol belangrijke voedingsstoffen zit. Melk is onder andere rijk aan eiwit en een bron van calcium en de vitamines B2 en B12. Deze voedingstoffen zijn essentieel voor een heleboel lichamelijke functies. Zo is eiwit belangrijk voor sterke botten en spiergroei en draagt vitamine B12 bij aan fitheid en ondersteunt het je energieniveau. Vanwege de positieve eigenschappen is melk opgenomen in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Melk is dus een gezond en voedzaam natuurproduct waar je zonder schuldgevoel dagelijks van kunt genieten.

Wat is lactose?

Naast de eiwitten, vitaminen en mineralen bevat melk van nature ook lactose oftewel melksuiker. Om lactose te verteren heb je lactase nodig, een enzym dat aangemaakt wordt door je lichaam. Sommige mensen maken te weinig lactase aan en hebben hierdoor moeite met het verteren van melk.

Je kunt overigens ook allergisch zijn voor melk, maar dat heeft dan niets met lactose te maken. Als je koemelkallergie hebt, kun je niet goed tegen de eiwitten in de melk. Gelukkig hebben maar heel weinig mensen koemelkallergie. Behoor je niet tot deze groep, kun je zorgeloos genieten van een glas melk en zuivel.

Lactosevrije melk

Wil je zorgeloos genieten van al het goede van melk, maar dan zonder lactose? Lactosevrije melk is koemelk die door de toevoeging van enzymen en toepassing van speciale filtertechnieken geen lactose bevat, maar verder alle eigenschappen van melk behoudt. Het begint met gewone melk waar lactase aan wordt toegevoegd, een enzym dat normaliter door je lichaam wordt aangemaakt om lactose af te breken. Door de werking van het enzym en speciale filtertechnieken wordt lactose vervolgens uit de melk gehaald nog voor het in je cappuccino of cornflakes terechtkomt. Omdat de melk geen lactose meer bevat, hoeft je lichaam het ook niet af te breken. Zo kun je genieten van de lekkere smaak van melk en profiteren van al zijn gezondheidsvoordelen, maar dan the light way. Lactosevrije melk heeft de pure smaak van melk en bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Lactofree is er voor iedereen die de lekkere smaak van melk wil ervaren, maar dan zonder lactose. Het is melk die goed en licht voelt.

Ervaar het zelf

Wil je met een goed gevoel van de lekkere, pure smaak van melk genieten? Ervaar met Arla Lactofree zelf hoe lekker melk kan smaken, maar dan zonder lactose. Naast melk kun je ook genieten van lactosevrije kwark, yoghurt of crème fraîche. Lees meer over lactosevrije zuivel en ontdek het hele assortiment op de website van Arla.

 

Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!