Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Online boodschappen doen

Nooit meer sjouwen met zware tassen? 7x online boodschappen

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Je loopt drie keer terug omdat je tóch iets vergeten bent, gooit chips in je karretje "voor het geval dat" en vindt nooit de pijnboompitten. Dan het sjouwen met de zware tassen. Eindelijk thuis. Oh nee, alles moet ook nog uitgepakt worden. 's Avonds ontdek je dat je net dat ene ingrediënt voor je recept bent vergeten. Zucht... Nooit meer sjouwen, geen onnodige impulsaankopen en boodschappen doen wanneer het jou uitkomt? We zetten zeven boodschappendiensten op een rijtje!

1. Pieter Pot

Na een rondje boodschappen doen ontkom je bijna niet aan een bult verpakkingsmateriaal. De nieuwe bezorgdienst Pieter Pot heeft de missie om daar verandering in te brengen. Met hun verpakkingsvrije bezorgdienst staan jouw planken straks vol gezellige glazen weckpotten. Van bouillonpoeder tot spaghetti. De glazen potten met statiegeld lever je gewoon weer in als ze leeg zijn. Benieuwd naar Pieter Pot? Je bent niet de enige. Meld je online aan voor de wachtlijst op pieter-pot.nl.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

2. Online boodschappen: Flink

Binnen tien minuten geleverd, voor dezelfde prijs als in de supermarkt. Een flinke belofte. Deze nieuwe speler op de markt is in steeds meer steden actief. Staat jouw stad er nog niet tussen? Schrijf je alvast in op hun wachtlijst, dan bestel je straks al eerste. Flink bezorgt boodschappen bij je thuis, inclusief verse biologische groenten en fruit van lokale leveranciers. Zodra je bestelling compleet is springen ze op een e-bike. Nooit meer sjouwen dus! Neem eens een kijkje op goflink.com.

Online boodschappen doen

3. Crisp

Kies je boodschappen vanuit je luie stoel voor 22.00 uur ’s avonds. Pas als jouw bestelling is gedaan bestelt Crisp de boodschappen. Zo voorkomen ze onnodige voorraad en het zorgt voor verse boodschappen. Tussen 18.00 uur en 22.00 uur worden de boodschappen bij je bezorgd, in de Randstad zelfs op zondag. Het is hun missie om eten van betere kwaliteit mogelijk te maken voor een groot publiek. Allemaal uit liefde voor lekker eten. Online bestelling plaatsen? Je vindt alle informatie op crisp.nl.

4. Gorillas

Word je ’s ochtends wakker en ontdek je dat de koelkast toch leeg is? Dan is Gorillas misschien wel de oplossing. Ze staan namelijk in tien minuten voor je deur nadat je hebt besteld. Dat is sneller dan dat je zelf je ontbijtje hebt gehaald bij de supermarkt. Zet alvast rustig een kop koffie terwijl je aan het wachten bent. Het assortiment bestaat uit duizenden producten, allemaal tegen prijzen zoals in de supermarkt. Ze breiden hun bezorggebieden razendsnel uit. Laat jij het sjouwen van zware tassen aan hun over? Check snel op gorillas.io of ze al bij jou in de buurt bezorgen.

5. Picnic

Je ziet hun grappige wagentjes vast weleens rijden. Picnic is geen onbekende speler meer op de markt. Met hun app bestel je binnen een paar minuten al jouw boodschappen. Het assortiment is breed, van A-merken tot huismerken, van verse groente tot shampoo. Ze bezorgen gratis en zitten verspreid door heel Nederland. Je spreekt een vast tijdstip af waarop de boodschappen bezorgd worden. Het elektrische autootje rijdt naar je voordeur en ze bezorgen de boodschappen tot in huis. Kijk eens op picnic.app.

6. Online boodschappen: Zapp

Dit Britse bedrijf is de nieuwste speler op de markt. Sinds juni 2021 bezorgen ze boodschappen in Nederland. Momenteel alleen nog maar in Amsterdam, al hebben ze de ambitie om uit te breiden. Ze garanderen bezorging binnen 20 minuten. Je kiest uit meer dan 1000 boodschappen, waaronder life savers zoals toiletartikelen. Ze onderscheiden zich van andere spelers op de markt door 24/7 te bezorgen. Bas Smit haalde Zapp naar Amsterdam, en stapte zelf enthousiast op de fiets om te bezorgen. Bekijk alle producten op tryzapp.nl.

7. Getir

Van ijsbergsla tot ijskoud bier; ze claimen alles wat je nodig hebt binnen 10 minuten te bezorgen binnen de ring van Amsterdam. Ze doen graag voor jou de boodschappen zodat jij kan doen wat je leuk vindt. Om teleurstelling te voorkomen zie je alleen de boodschappen die voorradig zijn in de app. Zo krijg je altijd precies wat je bestelt. Samen met een handvol andere online supermarkten behoren ze tot een nieuwe én hippe manier van boodschappen doen. Op getir.com lees je alles over deze bezorgdienst

Tijd over omdat je de deur niet meer uit hoeft voor je boodschappen? Maak eens een extra ommetje: 5x toffe wandelingen voor Foodies

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!