Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pizza automaat

Getest: pizza’s uit de pizza-automaat in Nijmegen

Advertentie

Het is geen geheim dat we bij Foodies dol zijn op pizza - niet voor niets brengen we elk jaar een Italië-editie uit. Toen er om de hoek van ons kantoor een pizza-automaat werd geïnstalleerd, moesten we deze dus wel gaan testen. Want kunnen pizza's uit een automaat wel goed smaken? We zochten het uit!

Pizza’s uit een automaat?

Als pizzaliefhebbers waren we natuurlijk onwijs nieuwsgierig naar de pizza-automaat die onlangs in Nijmegen werd geïnstalleerd. In eerste instantie waren we wat sceptisch, want pizza’s uit een automaat klinken niet bepaald ambachtelijk en culinair. Maar is deze aanname wel terecht? Dat zochten we uit!

Altijd op de hoogte zijn van de laatste culi-nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pizza-automaat

Natuurlijk geloven we bij Foodies dat zelfgemaakt het allerlekkerste is maar wij snappen ook heel goed dat niet iedereen altijd in de gelegenheid is om zelf pizza’s te bakken. Op dat soort momenten zou de supersnelle pizza-automaat best een uitkomst kunnen zijn. De automaat die wij testen is gelegen aan de Hatertseweg in Nijmegen. Hier kan je bij tankstation Avia 24 uur per dag en 7 dagen per week verse pizza’s uit de machine halen. Al klonk ons dit wat futuristisch in de oren, het concept is niet uniek en er staan pizza-automaten door heel Nederland. Wel is dit de eerste pizza-automaat in Gelderland, en daarmee een primeur in de regio.

Hoe werkt dat dan?

Volgens Omroep Gelderland heeft de pizza-automaat in Nijmegen plaats voor 64 klaargemaakte pizza’s. Eigenaresse Eva van Duffelen legt aan hen uit: “De pizza’s worden klaargemaakt door een lokale pizzeria en die vult dan de machine.” Als klant heb je hiermee de keuze uit vier verschillende smaken: margherita, drie kazen, spinazie-tonijn en salami. Het bestelproces is eenvoudig: je kiest je pizza, betaalt via de automaat 12 euro per pizza en wacht een paar minuten terwijl de machine je pizza bereidt. De machine geeft aan dat de pizza’s binnen vier minuten worden bereid maar dat klopt niet helemaal, het duurde iets meer dan vijf minuten voordat onze pizza klaar was. Toch is dit erg snel is als je bedenkt dat het hele proces geautomatiseerd is. Na deze luttele minuten kwam onze pizza in aluminium-verpakking met een kartonnen pizzadoos eromheen uit de machine. Hoewel we onder de indruk zijn van het gemak van de automaat, moeten we er wel bij vermelden dat er tijdens het proces een vreemde geur uit de pizza-automaat leek te komen die het best te omschrijven valt als chemisch en ietwat verbrand.

pizza automaat

Hoe smaken pizza’s uit een automaat?

Deze gekke geur is eenvoudig te verklaren want bij het openen van de doos komen we erachter dat een paar stukjes salami vastgeplakt zitten aan de deksel van aluminium waardoor deze zijn verbrand. We hopen dat dit een eenmalige misser was. Verder ziet de pizza er namelijk verbazingwekkend goed uit. De toppings zijn mooi verdeeld over de pizza en de hoeveelheid kaas is royaal te noemen. Maar hoe zit het met de smaak? We kunnen niet anders concluderen dan dat die best wel prima is. Natuurlijk is het geen ambachtelijke pizza zoals ze die in Italië maken, maar dat valt ook niet te verwachten. Rekening houdend met het feit dat het een automatisch gefabriceerde pizza is zijn wij aangenaam verrast. De smaak is zeker niet slecht en ondanks de slappe korst en ietwat chemische nasmaak eten we de pizza volledig op. Dat kan liggen aan het feit dat we de pizza-automaat bezoeken na een lange dag op kantoor, maar in die zin voorziet de pizza-automaat prima in je behoeftes. Natuurlijk zijn deze pizza’s niet te vergelijken met die uit een pizzeria, maar het was zeker lekker genoeg om de pizza in zijn geheel op te eten. En dát hadden wij eerlijk gezegd van tevoren niet gedacht.

Dus; als je supersnel van een pizza wilt genieten, dan is de pizza-automaat in Nijmegen zeker een optie om te overwegen. Het is misschien niet de meest authentieke pizza-ervaring en culinair gezien zeker niet de beste optie, maar het is wel een makkelijke manier om aan je pizzacravings te voldoen. En laten we eerlijk zijn, wie kan er nee zeggen tegen pizza, zelfs als deze uit een automaat komt?

pizza-automaat

Lees ook: Yes! Bestel Foodies Italië nu zonder verzendkosten

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!