Lees verder onder de advertentie
Shirma Rouse
Lees verder onder de advertentie
Shirma Rouse ken je vast wel als zangeres, maar wist je dat ze ook heel erg goed kan koken? In 2021 lanceerde ze haar eerste kookboek Shirma’s Soul Kitchen waarin ze al haar kennis deelt over de Caribische keuken. Dit voorjaar verschijnt niet alleen het vervolg, maar deelt ze ook nog eens haar gerechten via haar eigen tv-programma!
Nooit meer dit soort culi-nieuwtjes missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Shirma’s Soul Food
In Shirma’s Soul Food duikt de nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse de keuken in om de om je kennis te laten maken met de Caribische keuken. Ze leert ze je klassiekers als curry chicken, pastechi en Johnny cakes maken maar ook haar persoonlijke favorieten zoals hamburgers, chicken wings en hot dogs. Alleen en samen met haar bekende gasten zoals Jandino Asporaat, Trijntje Oosterhuis en Edsilia Rombley belooft het een gezellige én muzikale show te worden.
In gesprek met Shirma Rouse
Omdat wij natuurlijk heel benieuwd zijn naar dit toffe programma, belden wij de kersverse presentator op om haar aan de tand te voelen.
Gefeliciteerd met je nieuwe programma! Een droom?
Shirma: “Bedankt! Het is zeker een droom die uitkomt. Echt helemaal te gek. Ik ben echt zo blij dat ik mij bij de club van 24Kitchen mag voegen. Ik ben natuurlijk vooral bekend als zangeres, maar koken is mijn andere grote passie. Wat niet veel mensen weten is dat ik al jaren op events kook om de Caribische keuken onder de aandacht te brengen. Dat ik het nu via een tv-programma met een nog bredere groep mag gaan delen is echt fantastisch. De gerechten die ik deel zitten boordevol kleur, smaak & geur en ademen het fenomeen ‘comfort food’.”
Hoe zou jij de Caribische keuken omschrijven?
Shirma: “Mag ik het omdraaien en het aan jou vragen? Veel mensen die de Cariben bezoeken eten namelijk niet buiten hun hotel en daar eet je hele andere dingen dan de keuken eigenlijk omvat. Ontzettend zonde want de Caribische keuken is zo rijk.” Wanneer ik haar vertel dat het mij opviel dat bij de hotspots op Aruba veelal gefrituurd eten met véél kaas wordt geserveerd, haakt ze enthousiast in: “Precies! Dat is waar de meeste mensen aan denken bij de Caribische keuken. De snacks, zoals pasteitjes, zijn heel erg bekend. Maar er is zó veel meer. Zelf denk ik bijvoorbeeld eerder aan gebakken vis en stoofpotjes. Maar ook funchi, rijst met bonen, soep en de grote verscheidenheid aan taarten. Dat is voor mij pas echte soul food en daar laat ik graag iedereen mee kennis maken. Daarom nodig ik ook verschillende gasten uit om samen te komen koken”, aldus Shirma.
Welke aflevering of gast is je het meest bijgebleven?
Shirma: ‘Ik vond elke aflevering een feestje om te maken. De gasten die bij mij kwamen koken, hebben elk hun eigen (eet)achtergrond. Zo eet Candy Dulfer vegetarisch en daarom komt in ‘haar’ aflevering een ovenschotel met pompoen aan bod. Richard Groenendijk daarentegen is juist gek op vlees, vooral wild. Daarom heb ik speciaal voor hem een geitenstoof uitgekozen. Samen met mijn gasten kook ik het gerecht en gaan we gesprek. Het mooie vind ik dat ik erachter kwam dat iedereen het eten van zijn moeder het lekkerste vindt. Iedereen!”
Wat kan jouw moeder het beste maken?
Shirma zegt lachend: “Wat niet? Mijn moeder kan zo ontzettend lekker koken. Dat is niet normaal. Echt alles wat zij maakt smaakt goed. Al kan mijn vader ook heel goed koken. Wanneer wij met zijn allen in de keuken staan is het pure magie. Dat is ook een heel groot deel van de Caribische keuken: samen genieten. Daarom deel ik naast gerechten uit mijn kookboeken, ook heel veel gerechten uit mijn jeugd en neem ik je mee in mijn familiegeschiedenis.”
Voorproefje
Ben jij benieuwd naar Shirma’s gerechten? Dan heb je geluk, want wij mogen een van Shirma’s recepten met je delen! Deze heerlijke eimuffins zijn een van de gerechten die ze maakt in haar nieuwe show. Shirma’s Soul Food is vanaf 3 juli elke werkdag te zien om 18:00 uur bij 24Kitchen.
> naar het recept: eimuffins
Lees ook: WIN: een culinaire reis naar Bonaire!
Onze tips
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
GEWONNEN: diner voor twee in het restaurant van Jamie Oliver in Londen
Het Squid Game koekje: zo maak je ‘m zelf
Foodies Christmas Gifts: ben jij een van de gelukkige winnaars?
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie