Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Beste bezorgrestaurants

Vers van de pers: dit zijn de beste bezorgrestaurants en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Eten is weten podcast

Nieuw seizoen Eten is Weten podcast

Kweekvlees, voedselverspilling, suikertaks – over voedsel valt oneindig veel te vertellen. Maar hoe maak je onderscheid tussen zin en onzin? In de wekelijkse podcast Eten is Weten doen gastheren Joris Lohman, Hidde Boersma en Karsten de Vreugd hun uiterste best voor de luisteraar. Na een succesvol eerste seizoen, komen de heren nu met seizoen twee. Het doel? Een meer doordachte en bewuste dialoog over ons eten stimuleren. En dat kan gelukkig ook heel leuk zijn! Ontdek het zelf en beluister Eten is Weten via Spotify en Apple Podcasts.

Vlaamse festivals vol smaak

Dat onze zuiderburen van lekker eten houden wist je waarschijnlijk wel. Vlaamse frieten, Belgische biertjes en chocolade, ook wij zijn er dol op. Maar Vlaanderen heeft nog meer te bieden op culinair vlak. En komende maanden kun je op diverse festivals genieten van de gastronomie uit verschillende Vlaamse steden en regio’s. Denk aan Antwerpen Proeft (9-12 mei 2024), Gent Smaakt (8-12 mei 2024) of Mechelen Culinair (18-20 mei 2024). En ga naar visitflanders.com om op de hoogte te blijven van alle culinaire activiteiten.

Brusselse wafel
Beste bezorgrestaurants

Dit zijn de beste bezorgrestaurants

Ieder jaar reikt Thuisbezorgd.nl de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse eetliefhebbers bracht een stem uit op hun favoriete bezorgrestaurant van 2023. Burgers & Frites uit Rotterdam won net als vorig jaar de titel voor Beste Bezorgrestaurant van Nederland. De prijs voor Beste Veggie Bezorgrestaurant ging naar FLFL uit Groningen, vanwege het ruime aanbod vega(n) eten én smaakvolle en gezonde menu. De Jonge Ondernemer prijs ging naar Burrito Brothers in Leeuwarden. Naast deze zijn er nog veel meer (lokale) winnaars uitgeroepen. De volledige lijst vind je op Thuisbezorgd.nl.

 

High tea in de trein

Zoek je nog een leuke activiteit tijdens de paasdagen? Bij het Spoorwegmuseum in Utrecht kun je van 29 maart t/m 1 april genieten van een uitgebreide high tea in het historische restauratierijtuig ‘De Blauwe Roemeen’. Dit rijtuig uit 1943 reed onder andere mee op de Holland-Scandinavië Express en de Noord-Express van Parijs naar Sint-Petersburg. Onderweg kregen reizigers heerlijke maaltijden geserveerd. Wil je ook mee terug naar die tijd? Kijk gauw voor meer informatie en reserveringen op spoorwegmuseum.nl.

high tea etiquette
Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!