Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Est Sparkling Tea

Vers van de pers: Est. Sparkling Tea, foodfestivals en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Est. Sparkling Tea

Een bubbel die alles heeft, behalve alcohol. Dat is het nieuwe 0.0 alternatief: Established Sparkling Tea. Aan de basis van deze mousserende thee staan twee Amsterdamse theemeesters: Wesley Schipper en Maarten Riebeek. De één een gouden medaillewinnaar bij de Global Tea Finals, de ander constant bezig om met thee bijzondere gastronomische ervaringen te creëren. Beiden staan bekend om hun vernieuwende en verfijnde smaakcombinaties. In 2023 goot het duo, met zeven bevriende medeoprichters, al hun kennis, liefde en 15 jaar thee-ervaring in Established Sparkling Tea. Lees meer op establishedsparklingtea.com.

Est Sparkling Tea
BARREL food truck festival

BARREL Food Truck Fest in Emmen

Het (food)festivalseizoen is begonnen en er staan er heel wat op de planning deze zomer. Zo kun je in het Pinksterweekend van 17 t/m 20 mei genieten van het BARREL Food Truck Fest in Emmen. Vier dagen lang kun je er genieten van de lekkerste gerechten uit allerlei wereldkeukens van maar liefst 25 verschillende foodtrucks. De toegang is helemaal gratis. Ga voor meer info naar barrelfoodtruckfest.nl.

Foto: Chantal Eelen

BITE of Amsterdam

Ook aan de andere kant van het land zijn foodfestivals te vinden. Zo zal van 31 mei t/m 2 juni het Amstelpark in Amsterdam omgetoverd worden tot de culinaire hotspot BITE of Amsterdam. Schuif aan bij je favoriete sterrenchefs, proef bij toprestaurants, borrel op één van de vele terrassen en doe mee aan een van de workshops, masterclasses, demonstraties en proeverijen. Ga voor tickets naar biteofamsterdam.com/tickets en blok dit weekend in je agenda!

BITE foodfestival Amsterdam
Starbucks koude zomerdrankjes

Starbucks lanceert gloednieuwe zomerdrankjes

De ijskoude frappuccino’s ken je waarschijnlijk wel, maar speciaal voor de zomer lanceert Starbucks nu een nieuw zomermenu. Deze zomer staat het langverwachte Frozen Refresha op het menu, de bevroren versie van je favoriete Refresha Drink in drie tropische smaken. Daarnaast kun je bij Starbucks terecht voor de gloednieuwe Crème Brulée Cream Cold Foam, geinspireerd op het Franse dessert, en als topping te kiezen op elk ijskoud Starbucks drankje. Het derde drankje is de Iced White Chocolate Pistachio Oat Shaken Espresso, een hippe ijskoffie in een verrassende smaak die de hele wereld verovert. Proberen? Het zomermenu is verkrijgbaar bij alle vestigingen in heel Nederland vanaf 2 mei.

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!