Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Foodfestival Lepeltje Lepeltje

Vers van de pers: foodfestival Lepeltje Lepeltje en meer!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodfestival Lepeltje Lepeltje

De tijd van de festivals komt er weer aan en zo ook van de foodfestivals. Foodfestival Lepeltje Lepeltje opent dit jaar het festivalseizoen tijdens het Pinksterweekend op de NDSM-werf in Amsterdam. Van vrijdag 17 t/m maandag 20 mei kun je er terecht voor muziek, kunst en natuurlijk heel veel lekker eten. Kijk voor de overige edities van Lepeltje Lepeltje in de rest van het land op lepeltje-lepeltje.com.

Foto: Niels de Vries

Foodfestival Lepeltje Lepeltje
Hello Fresh Moederdagcake

Moederdag brunch met Hello Fresh

Zondag 12 mei is het weer Moederdag en zetten we alle moeders en oma’s in het zonnetje. En hoe doe je dat nu beter dan door haar te verwennen met een heerlijke brunch. Hello Fresh stelde een speciaal moederdagassortiment samen met de lekkerste ontbijt recepten en zoete baksels. En nóg leuker, je krijgt nu tot wel 110 euro korting op Hello Fresh. Zo kun je dus écht uitpakken!

Kookmarathon 24H Chefs

Op 26 en 27 mei vindt voor de vijfde keer op rij de kookmarathon 24H Chefs plaats. Deze lustrumeditie vindt plaats in Kasteel Kerkebosch te Zeist. Tijdens het 24-uur durende evenement gaan vooraanstaande chefs uit heel Nederland een culinaire estafette aan, waarbij elk uur een nieuwe chef de keuken betreedt. Dit resulteert uiteindelijk in 8 (!) verschillende 6-gangenmenu’s, met in totaal 48 unieke gerechten. Dit alles met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het Princes Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Wil je nou ook aanschuiven bij dit bijzondere diner? Bestel dan nu tickets op 24h-chefs.com.

 

 

24H Chefs
TikTok trends

Dit zijn dé TikToktrends van dit moment #FoodTok

Op TikTok barst het van de enthousiaste foodies en receptinspiratie. De trends van dit moment? Om te beginnen de avocado latte en zeewier, ofwel functional food: voeding met voordelen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ook blijken we liever lui dan moe als het op koken aankomt. Trending is namelijk de hashtag #lazygirlmeals en er duiken talloze video’s op waarin snelle, gezonde recepten worden bereid. Ook trending: georganiseerd snacken. De zogenaamde snackle box bevat verschillende vakjes om je kaas, blauwe bessen en smarties in te delen. Ook hip en happening en verslavend om naar te kijken: de Real or Cake video’s, waarin TikTok-creators taarten maken die lijken op gebruiksvoorwerpen of producten. Als kijker raad je of het echt is óf dat je een wel heel realistische taart voor je hebt.

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!