Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor 11x de opmerkelijkste wereldrecords voor foodies

11x de opmerkelijkste wereldrecords voor foodies

Advertentie

Gisteren was het International Guinness World Records Day! Om deze dag te vieren, zetten wij 11 opmerkelijke wereldrecords voor foodies op een rijtje. Zou jij één van deze records kunnen verbreken?

1. De langste noodle

De eerste in het lijstje met wereldrecords voor foodies is het record voor de langste noodle. De langste noodle ter wereld is, hoe kan het ook anders, in China gemaakt. De noodle was maar liefst 3,084 meter lang. Ter vergelijking: het zou je een kwartier duren om de lengte van deze noodle in afstand af te leggen.

2. Het hoogste diner

Dineren op grote hoogte kan in Nederland op verschillende plaatsen zoals bijvoorbeeld de Euromast. Maar wist je dat je op nog veel grotere hoogte kan dineren? Een groep bergbeklimmers at gezamenlijk een driegangenmenu op de Mount Everest. Op maar liefst 7.000 meter hoogte trokken zij hun nette kleren aan en aten ze gezamenlijk aan een net gedekte tafel. Zou jij dit durven?

wereldrecords voor foodies mount everest

3. De duurste burger ter wereld

De duurste burger ter wereld? Die kan je in Nederland eten! Deze burger, The Golden Boy genaamd, kan je bestellen bij restaurant De Daltons in Voorthuizen. Hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. De burger kost maar liefst vijfduizend euro. Maar dan is-ie ook gemaakt van kaviaar, wagyu-biefstuk, krab, witte truffel en een van de duurste whisky’s ter wereld. Het broodje is ook niet de minste want die is gemaakt met champagne en bevat een laagje bladgoud.

4. De hoogste stapel pannenkoeken

Nog een Nederlands record. En wel eentje van attractiepark de Efteling die het record van de hoogste stapel pannenkoeken op hun naam hebben staan. De stapel van 91,2 centimeter bestond uit maar liefst 242 pannenkoeken en bleef de vereiste vijf seconde staan.

wereldrecords voor foodies

5. De grootst geblazen kauwgombel

Probeer jij ook altijd een zo groot mogelijke kauwgombel te blazen? Probeer dan dit record eens te verbreken. De grootste kauwgombel ooit had een doorsnede van 50 cm en werd geblazen door de Amerikaan Chad Fell.

6. Eetrecords

De Amerikaan Joey Chestnut kan er wat van. Hij heeft namelijk een hele rij met eetrecords op zijn naam staan. Zo at hij bijvoorbeeld 141 gepelde eitjes in acht minuten, vijf kilo spareribs in twaalf minuten, 390 garnalen wontons in acht minuten, 74 hotdogs in tien minuten, 53 taco’s in tien minuten en 182 kippenvleugeltjes in een half uur. Snel eten kan deze man dus zeker wel! Ook at hij ooit een gehele kerstkalkoen in tien minuten en kan hij wel 5,5 kilo gefrituurde asperges op.

7. De grootste bol ijs

Op een warme zomerdag wil je het liefst een zo groot mogelijke bol ijs. Maar je kan natuurlijk ook overdrijven. De grootste bol ijs ter wereld bestond namelijk uit maar liefst uit 733 bakken ijs. De bol was 1,7 meter hoog en wel 1,9 meter breed. De smaak? Aardbei.

8. De meest gegeten Big Macs

Dit is een echt wereldrecords voor foodies. De teller voor de meest gegeten Big Macs door één persoon staat op 32.000. Om dit te bereiken at de Amerikaaan Don Goske bijna 50 jaar lang twee hamburgers per dag.

9. De grootste bak popcorn

De Nederlandse YouTuber Dutch Performante heeft het record van de grootste popcornbak ter wereld verbroken. Hiervoor heeft hij een popcornbak van maar liefst negen meter hoog gemaakt. Er ging in totaal wel 170.000 liter popcorn in.

10. Het grootste Gingerbread huis

Het maken van gingerbread huisjes wordt steeds populairder maar zo’n grote heb je vast nog nooit gezien. Het grootste gingerbread huis ter wereld was ter grootte van een echt huis. Dit huis was achttien meter lang, twaalf meter breed en vijf meter hoog. Je zou er bijna in kunnen wonen.

11. De grootste pompoen

In het najaar kan je heel wat grote pompoenen voorbij zien komen. Maar de allergrootste? Die is van de Italiaan Stefano Cutrupi. Zijn pompoen weegt maar liefst 1,226 en is daarmee zwaarder dan een kleine auto of zeventien mannen.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!