Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor GEWONNEN: kaarten voor St. Patrick’s Day Culinary Celebration

GEWONNEN: kaarten voor St. Patrick’s Day Culinary Celebration

In samenwerking met Irish Beef
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Elk jaar op 17 maart vieren miljoenen Ieren wereldwijd St. Patrick’s Day, traditiegetrouw samen met alle ‘Ieren voor een dag’. Feestgangers gaan gekleed in het groene kostuums en er worden parades, feesten en concerten georganiseerd. Veel mensen eten typisch Ierse gerechten als Irish Stew of Shepherd’s Pie, vaak gepaard met een groen biertje. Dit jaar kun jij St. Patrick’s Day culinair meevieren met een unieke walking lunch bij sterrenrestaurant MOS Amsterdam van Egon van Hoof!

Chefs’ Irish Beef Club

De Chefs’ Irish Beef Club (CIBC) is een vooraanstaand culinair netwerk met bekroonde chefs, die een voorliefde hebben voor de hoge kwaliteit van Iers rundvlees, afkomstig van runderen die gemiddeld 220 dagen per jaar buiten grazen.

Deze club is actief in 8 landen, met ruim 80 leden. De Nederlandse tak van de CIBC telt 10 leden, waaronder Alain Alders, Wilco Berends, Michel van der Kroft en Erik van Loo. Benieuwd hoe de chefs Iers rundvlees bereiden? Je leest het in dit artikel.

Dit jaar bestaat de CIBC 20 jaar. Om die reden organiseert de club een feestelijke sterrenlunch tijdens de St. Patrick’s Day Culinary Celebration op maandag 11 maart. Egon van Hoof kookt deze middag een walking lunch, met als kers op de taart zijn inauguratie als nieuw lid van de club. En jij kunt bij deze bijzondere viering aanwezig zijn!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Walking lunch in MOS* Amsterdam

In het sfeervolle restaurant MOS* Amsterdam trakteert chef-kok en eigenaar Egon van Hoof je op een walking lunch, geïnspireerd door bijzondere producten uit Ierland. Vanzelfsprekend zit daar ook Iers rundvlees bij. Het wordt een unieke belevenis: heerlijk eten met een spectaculair uitzicht op het IJ als achtergrond. De dresscode die dag is uiteraard a touch of green. Dit wil je dus niet missen!

MOS restaurant

Win kaarten voor de St. Patrick’s Day Culinary Celebration

Maak nu kans op 3x twee kaarten voor deze unieke walking lunch. Het enige wat je hoeft te doen, is het onderstaande formulier invullen. Daarna is het duimen en afwachten. De winactie loopt tot en met woensdag 6 maart 2024.

Let op! Doe alleen mee als je ook daadwerkelijk kan op maandagmiddag 11 maart 2024 van 13.00 uur tot 16.30 uur.

(deze winactie is gesloten)

Bord Bia

De Chefs’ Irish Beef Club is in 2004 opgericht door Bord Bia, de Irish Food Board. Bord Bia is een belangrijke schakel tussen Ierse voedselproducenten en bestaande/potentiële klanten wereldwijd. Bord Bia heeft een kantoor in Amsterdam, en heeft als doel de Ierse smaak op meer tafels in de wereld te krijgen.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!