Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
cocktail met specerijen van The Good Spice en sinaasappel

Van limo tot cocktail: workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

Benieuwd hoe je met heerlijke specerijen de lekkerste zelfgemaakte cocktails, mocktails, limonades en bites voor deze zomer kunt maken? Lees dan verder om alles te ontdekken over de toffe workshop met The Good Spice & Foodies Magazine!

Lees verder na de advertentie

De zomer staat voor de deur! Tijd voor heerlijke etentjes in de tuin, gezellige borrels met vrienden en lange avonden in de zon. En wat maakt dat allemaal nóg leuker? Heerlijke drankjes en lekkere zomerse bites natuurlijk. In onze te gekke workshop – samen met The Good Spice – leer je precies hoe je die maakt met gedroogde specerijen.

Tijdens de workshop leer je niet alleen nieuwe recepten kennen maar ook alles over specerijen en hoe je verschillende technieken en toepassingen gebruikt om ware smaakexplosies te creëren, waar iedereen versteld van zal staan. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze workshop en hoe je hierbij kunt zijn!

Als eerste kans maken op een ticket?

Meld je dan nu aan als abonnee en wees altijd als eerste op de hoogte van alle acties!

The Good Spice

Ken jij The Good Spice nog niet? Dan stellen we ze eerst even aan je voor. Dit bedrijf is opgericht door Iona Mulder. Het zaadje voor het bedrijf werd geplant nadat haar partner een stuk kaneel uit Azië voor haar had mee gebracht. Verbaasd over de intense smaak en het grote kwaliteitsverschil met wat ze kende uit de supermarkt, besloot ze op onderzoek uit te gaan. Toen bleek dat er in Nederland vrijwel geen hoge kwaliteit specerijen verkrijgbaar zijn en de specerijenhandel vaak ondoorzichtig en onethisch is, besloot ze het heft in eigen handen te nemen en het haar missie te maken om de specerijenhandel positief te veranderen. 

Inmiddels bestaat het bedrijf vijf jaar en importeren en verkopen ze niet alleen specerijen in directe samenwerking met de boeren, maar geven ze ook verschillende workshops. Hierin leer je om aan de slag te gaan met hun producten en maak je je eigen blends voor bijvoorbeeld marinades en sauzen. Je leert smaakprofielen begrijpen, duikt dieper in de theorie achter aroma’s en snapt waarom bepaalde combinaties zo goed werken.

Bas bij event van The Good Spice

Workshop: van cocktail tot limo met lekkere bites

Word jij daar enthousiast van? Dan hebben wij goed nieuws! Want in samenwerking met The Good Spice organiseren we een te gekke workshop: van cocktail tot limo met lekkere bites, gegeven door Iona zelf. Veel van haar kennis haalt ze uit haar reizen, waarin ze boeren en telers bezocht en ontdekte hoe het er in de specerijenhandel nou eigenlijk (echt) aan toe gaat. Spoiler: de meeste specerijen die je in Nederland kunt kopen, bevatten nog maar nauwelijks smaak doordat ze jarenlang onderweg zijn. De ware smaak van specerijen, die proef je tijdens deze workshop.

Inhoud van de workshop

We gaan aan de slag met verschillende technieken, waardoor je nog beter leert hoe je de optimale smaak uit je specerijen haalt en wat verschillende bereidingswijzen doen met het aroma. We gaan infuseren en extraheren, maken siroop en olie, je leert hoe je smaken combineert en hoe je iets simpels, zoals nootjes of boter met een simpele handeling, opeens heel veel lekkerder maakt. We sluiten de workshop af met een gezellige borrel, waarbij al het lekkers natuurlijk geproefd mag worden.

Tip!

Je gaat naar huis met je eigen alcoholvrije gin, een fles sumak-limonade en je eigen specerijen-olie. En natuurlijk met een hoop inspiratie, nieuwe tools en technieken om thuis als een echte spice hero verder te kunnen experimenteren.

Wil jij hierbij zijn?

Wil jij hier nu heel graag bij zijn? Dat snappen we! Deze op maat gemaakte workshop vindt plaats op 20 juni 2025 in de Foodies Studio en wordt opgedeeld in twee shifts: één in de middag en één in de avond. Beide workshops worden aan 10 personen gegeven en is voor iedereen met een ticket toegankelijk. Tickets kosten 75 euro per persoon.

Update: de workshops zijn inmiddels volledig uitverkocht. Wil je voortaan ook als eerste kans maken op een ticket? Meld je dan nu aan als abonnee en krijg als eerste de kans om kaarten te kopen!

Volgende keer beter?

In het najaar organiseren we weer workshops met The Good Spice in onze studio. Wil jij hiervan op de hoogte zijn? Meld je dan aan via het onderstaande formulier zodat je er de volgende keer op tijd bij bent!

Workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!