
Deze feestelijke brunch recepten wil jij met kerst op tafel zetten
Geen wekker, nog even blijven liggen en dan… tijd voor een uitgebreide brunch. Met een tafel vol zoete en hartige gerechten is dat een heerlijk begin van kerst.
Lees verder na de advertentie
Te laat voor het ontbijt en te vroeg voor de lunch? Dat betekent maar één ding: tijd voor een uitgebreide brunch. Zet de tafel vol moet zoete en hartige brunch recepten, zet een kop verse koffie of een grote pot thee, sapje erbij en de dag kan niet beter beginnen. Ga bijvoorbeeld voor deze zoete broodjes, rijkgevulde sandwiches, een verrassend lekker bananenbrood en een frisse salade.
Meer ontbijt- en brunchinspiratie in je mailbox?
Feestelijke brunch recepten
Is het tijd voor een feestelijke brunch? Maak dan een van deze heerlijke recepten:
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd

Kardemom-frambozenbuns
Deze kardemombroodjes maak je extra lekker met een laagje frambozenjam. Leuk voor op de brunchtafel, of om bij de koffie te serveren.

Kalkoensandwiches met spicy bosbessenspread en rode ui
Op zoek naar een broodje dat nét even anders is? Deze combinatie van malse kalkoen, zoete bosbessenspread, rode ui en een vleugje chili is verrassend lekker.

Choco-bananencake met pindatopping
Banaan en chocolade: een onweerstaanbare combinatie! Verwerk ze in een cake en genieten is gegarandeerd. De crunchy pinda’s maken hem helemaal af.

Salade met geglazuurd spek en abrikozendressing
Of je deze salade nu serveert bij de brunch, als bijgerecht of als lichte maaltijd, hij is hoe dan ook een hit! De zoete smaak van abrikoos combineert heerlijk met de geglazuurde spek. Met wat nootjes en kaas erbij is deze salade compleet.

Al deze brunch recepten zijn gemaakt met producten van Bonne Maman. Het Franse merk, welbekend van de jam met het rood-wit geruite dekseltje, maakt al haar producten met véél liefde. Het geheim van Bonne Maman is eenvoudig: gemaakt van de beste ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen en zorgvuldig bereid om onvergetelijke smaken te creëren. Naast de overheerlijke jams en fruitspreads, heeft Bonne Maman ook twee spreads: een romige én zachte Pindapasta en een Hazelnootpasta met lekker véél hazelnoten. Verkrijgbaar in varianten met en zonder stukjes, én de spreads zijn palmolievrij. Met Bonne Maman maak je tijdens de feestdagen van jouw ontbijt, brunch of lunch een echt feest. C’est bon, c’est Bonne Maman!
Lees verder na de advertentie
Meer brunch recepten?
In het grote kerstnummer vind je nog veel meer lekkere recepten voor een feestelijk ontbijt of uitgebreide brunch.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten
- Binnen 3 dagen bij je thuis bezorgd


Kardemom-frambozenbuns
Deze kardemombroodjes maak je extra lekker met een laagje frambozenjam. Leuk voor op de brunchtafel, of om bij de koffie te serveren.
Ingrediënten
- 500 g bloem
- 10 g droge gist
- 75 g lichte basterdsuiker
- 275 ml volle melk
- 50 g boter
- 1 tl zout
- 1 tl gemalen kardemom
- 2 eieren
- olie (om in te vetten)
Voor de vulling
- 100 g zachte boter
- 75 g lichte basterdsuiker
- 2 tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- 100 g Bonne Maman Frambozen Confiture (+ evt. extra, om te serveren)
Bereiding
Meng de bloem met de gist en de basterdsuiker. Verwarm in een steelpannetje de melk met de boter, het zout en de kardemom, tot de boter is gesmolten. Laat afkoelen tot ca. 50°C. Let op dat de melk niet te warm is, want dan doet de gist niet meer z’n werk.
Doe het afgekoelde melkmengsel bij het bloemmengsel. Voeg 1 ei toe en roer een paar minuten, tot het een deeg vormt. Kneed het deeg met de hand of met een staande mixer vervolgens 10-15 minuten stevig door, tot het elastisch en soepel is. Het deeg moet een beetje terugveren wanneer je er in duwt.
Vet een grote kom in met olie. Plaats het deeg erin en dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen, of net zolang tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Stort het deeg op een schoon werkblad en rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van ca. 1 cm dik, met de lange zijde naar je toe.
Mix voor de vulling de boter met de basterdsuiker, de kardemom, de kaneel en het vanille-extract. Bestrijk de bovenste horizontale helft van het deeg met dit mengsel. Verdeel de frambozenjam daarover.
Vouw de onderste deeghelft over de vulling. Snijd de deeglap vervolgens verticaal in ca. 12 korte repen.
Neem een reep bij de uiteinden, rek hem een beetje uit en twist het deeg. Houd een helft in duim- en wijsvinger en wikkel met je andere hand het getwiste deeg om je vingers. Duw het uiteinde aan de onder- of bovenkant van de bun een beetje aan. Herhaal voor de andere deegrepen.
Leg de buns op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts 1 ei en bestrijk de buns ermee. Bak ca. 5 minuten in het midden van de oven.
Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C) en bak nog 5-10 minuten, tot ze goudbruin kleuren en hol klinken wanneer je erop klopt. Neem uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Fotografie: Willem van Santen Receptuur: Willem van Santen en Anne Mebelder
Onze tips

Briljante kerstbrunch: 5x recepten

15x kerstbrunch recepten: feestelijk en makkelijk

Ontbijt recepten: 11x de lekkerste ontbijtjes

15x kerstontbijt: de lekkerste recepten voor een feestelijke start

Zo maak je van één feeststol twee totaal verschillende trifles

De ultieme kerstklassiekers… maar dan zónder vlees (en niemand merkt het)

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?



