Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

Wat eten we dit weekend? 15x recepten

Advertentie

Wat eten we dit weekend? Tijd om lekker lang in de keuken te staan, of juist het moment om jezelf te verwennen met comfort food. Of je nou voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met deze recepten is het dit weekend feest!

Wat eten we dit weekend?

Leef jij elke week naar de vrijdag toe en zit je met de vraag ‘wat eten we dit weekend’ in je hoofd? Dan kun je vast wel wat recept inspiratie gebruiken! Of je nu zin hebt om echt uit te pakken voor het avondeten, of juist kiest voor het gemak en genot van comfortfood.

Met onze weekend recepten zit je hoe dan ook goed. De vraag ‘Wat eten we dit weekend’ is met dit handige lijstje voorgoed verleden tijd!

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Plaattaart met roquefort, peer en witlof

Taart als avondeten? Deze plaattaart met blauwe kaas, peer en witlof bewijst dat het kan! Heerlijk om het weekend mee te vieren. Bij de borrel of als licht hoofdgerecht met een soep of salade erbij.

> naar het recept: plaattaart met roquefort, peer en witlof

Plaattaart met roquefort, peer en witlof

2. Klassieke pasta carbonara

Voor veel mensen kan hier weinig tegen op: de échte pasta carbonara met guanciale, eieren en pecorino romano. Simpeler en romiger wordt het dan ook niet. Voor dit recept kun je ons altijd wakker maken.

> naar het recept: klassieke pasta carbonara

Pasta carbonara

3. Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Voor veel Japanners is misosoep de uitkomst wanneer ze geen antwoord weten op de vraag ‘wat eten we dit weekend’. Een misosoep is namelijk altijd goed. Na het eten van dit gerecht begrijp jij vast wel waarom.

> naar het recept: romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

Romige misosoep met tofu en zachtgekookt eitje

4. Quiche

Je hebt quiches in alle vormen en smaken, maar deze is toch wel onze favoriet. Lekker in zijn simpelheid, met uitgebakken spek als smaakmaker. Het ideale gerecht om het weekend mee te vieren!

> naar het recept: klassieke quiche lorraine met korstdeeg

Klassieke quiche lorraine met korstdeeg

5. Pollo potentina

In Italië is pollo potentina het gerecht wanneer de familie op zondag komt eten. Je maakt er eenvoudig een hele schaal vol van. Perfect om uit te delen! Houd jij stiekem toch niet zo van spicy? Voeg dan gewoon wat minder rode peper toe.

> naar het recept: pollo potentina (pittige kip)

Pollo-potentina-pittige-kip

6. Pompoensoep met hartige granola

Een druk weekend voor de boeg? Dan is het slim om van te voren een grote pan pompoensoep te maken. De hartige granola geven deze variant een leuke twist.

> naar het recept: pompoensoep met hartige granola

Pompoensoep met hartige granola

7. Bao buns

In veel Aziatische landen zijn bao buns geliefd. Niet zonder reden, want het broodjes zijn fluffy en de vullingen om je vingers bij af te likken. Een van onze favoriete vullingen is char siu, dit is geroosterd gemarineerd varkensvlees met een felrode kleur. Die kleur krijgt het vlees van de rode gefermenteerde tofu in de marinade.

> naar het recept: open bao met char siu

open bao met char siu aziatische streetfood

8. Klassieke cheeseburger

Weinig gerechten zijn zo geschikt voor het weekend als een goede hamburger. Voeg er wel altijd een plakje cheddar aan toe, dat maakt het lekker smeuïg. Al kan je de burger natuurlijk beleggen met wat jij lekker vind. Of extra leuk: laat iedereen aan tafel zijn eigen burger bouwen.

> naar het recept: klassieke cheeseburger

junkfood klassieke cheeseburger

9. Poké bowl

Wat eten we dit weekend? Veel mensen zullen naar een poké bowl verlangen. Dat is geen slecht idee, want het is gezond en ideaal om de restjes van de week mee op te maken. In dit recept gebruiken we bijvoorbeeld gerookte tempeh, maar varieer gerust met ingrediënten die je nog in je voorraadkast hebt liggen.

> naar het recept: poké bowl met gerookte tempeh

Vegetarisch streetfood: poké bowl

10. Classic mac ’n cheese

In het weekend gaat er niets boven bankbangen. Het liefst met een flinke schaal comfort food. Deze Amerikaanse all-time favoriet verwarmt je zelfs op de guurste winterdagen. Wij lepelen ‘m het liefste zo uit de pan.

> naar het recept: classic mac ’n cheese

Mac 'n' cheese recepten

11. Super spinaziepannenkoeken van Jamie Oliver

Wie is er geen fan van de recepten van Jamie Oliver? Met gemak zet hij gezonde gerechten op tafel. Bijvoorbeeld deze spinaziepannenkoeken, gevuld met groenten. Daar wordt jong en oud blij van.

> naar het recept: super spinaziepannenkoeken

spinazie pannenkoeken jamie veg

12. Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

Krijg je dit weekend eters? Maak dan een schaal vol gehaktballen. Deze balletjes vullen we met een mix van mozzarella en cheddar. Dat maakt ze lekker smeuïg. Wie kan dat nou weerstaan?

> naar het recept: Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

Mexicaanse gehaktballen gevuld met kaas

13. Noedelsoep met steranijs en steak

De ultieme comfortfood? Dat is wat ons betreft een goedgevulde soep. Deze noedelsoep met steranijs en steak is perfect voor in het weekend.

> naar het recept: noedelsoep met steranijs en steak

Noedelsoep met steranijs en steak herfst soep

14. Risotto met cheddar en balsamicotomaatjes

Het is misschien geen klassiek recept, maar daardoor maak je er wel indruk mee! Door cheddar aan het Italiaanse gerecht toe te voegen, krijg je een onverwachte smaaksensatie. Kies wel voor een goede cheddar, het liefst eentje van de kaasboer. Een goede farmhouse cheddar smaakt bijvoorbeeld heel anders dan de standaard smeltkaas uit de supermarkt.

> naar het recept: risotto met cheddar en balsamicotomaatjes

risotto recepten

15. Kip met citroen en rozemarijn

Rooster de laatste dag van de week vrij voor de ultieme sunday roast. Dit braadstuk uit de oven is snel, gemakkelijk en voedzaam. Lekker om op te eten bij het haardvuur, maar ook heel geschikt voor in de zomer. De citroen zorgt namelijk voor een frisse smaak die goed past bij dat seizoen.

> naar het recept: kip met citroen en rozemarijn

Kip met citroen en rozemarijn

Wil je nóg meer inspiratie voor elke dag?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!