
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 15 min.
Lees verder na de advertentie
Ingrediënten voor 6 personen:
- arachideolie
- 200 g Chinese kool – in dunne reepjes
- 2 grote wortels – in dunne reepjes
- 100 g bamboescheuten – in dunne reepjes
- 50 g champignons – in plakjes
- 1 handje taugé
- 3 el sojasaus
- 50 g Chinese waterkastanjes – fijngehakt
- 2 el fijngehakte gember
- 2 teentjes knoflook – geperst
- 2 el maïzena
- olie om te frituren
- 24 loempiavellen
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Voor de chilisaus:
- 2 rode paprika’s – zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 10 rode pepers – steeltjes verwijderd
- 5 teentjes knoflook – gepeld
- 50 g gember – in plakjes
- 1 el olie
- 1 el sojasaus
- 2 el ciderazijn
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
Alles in huis? Aan de slag, we gaan met dit recept Vietnamese loempia’s maken!
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Meng voor de chilisaus de paprika met de rode peper, de knoflook, de gember en 1 el olie en verdeel het mengsel over een bakplaat. Rooster ca. 30 minuten in de oven tot het begint te blakeren. Controleer na ca. 15 minuten de knoflookteentjes en neem ze vast uit de oven als ze te donker worden. Laat het mengsel afkoelen.
2. Doe het mengsel in een keukenmachine en pureer glad. Doe de puree in een pannetje met de sojasaus, de ciderazijn en de suiker. Kook ca. 5 minuten op laag vuur tot het ingedikt is en de suiker gesmolten. Laat afkoelen.
3. Verhit 1 el arachideolie in een wok en roerbak er de Chinese kool en de wortel ca. 2 minuten in. Voeg de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak ca. 1 minuut. Voeg de taugé, de sojasaus, de waterkastanjes, de gember en de knoflook toe en roerbak tot al het vocht verdampt is. Zet het vuur uit.
4. Meng de maïzena met 4 el water. Verhit een frituurpan die tot maximaal 1/3 gevuld is met olie tot 180°C of tot een klein stukje brood in 30 seconden bruin bakt. Leg een loempia-vel schuin voor je met de grove kant naar boven. Leg 2 el van het groentemengsel in het midden.
5. Bestrijk de randen van het loempiavel met het maïzenamengsel. Vouw de randen van het vel naar binnen.
6. Rol de loempia strak naar voren toe op. Druk het laatste randje indien nodig met meer van het maïzenamengsel vast. Herhaal met de overige vulling en meer loempiavellen.
7. Vouw nog een loempiavel om elke loempia.
8. Maak ook het tweede vel vast met het maïzenamengsel. Dit maakt de loempia’s krokant en zorgt dat ze dicht blijven tijdens het bakken.
9. Frituur de loempia’s in porties 2-3 minuten in de olie. Draai ze daarbij om de ca. 10 seconden om met een schuimspaan zodat ze gelijkmatig bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chilisaus.
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.