
Super crunchy loempia’s
Lees verder na de advertentie
Je kent ze vast wel van de eettentjes of foodtrucks die in haast elke stad wel staan: loempia’s. Vaak bestel je ze met zoetzure of pittige saus en eet je ze zo uit het vuistje. Meestal komen ze direct uit de hete olie, het gebeurt dan ook regelmatig dan wij ons gehemelte branden aan de eerste hap, maar dat mag de pret niet drukken. De smaak is namelijk onweerstaanbaar lekker en letterlijk om je vingers bij af te likken.
Het is dan ook niet voor niets dat loempia’s de grote ster zijn op de cover van Foodies Streetfood. Ga thuis aan de slag en maak deze super crunchy loempia’s zelf. Het recept is voor zo’n 20 stuks, ideaal om te delen dus. Al begrijpen we het ook volledig als je ze liever niet deelt…

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tochtje naar de toko
Moeilijk om te maken? Nee hoor! Al heb je wel even tijd nodig om het recept goed door te lezen, voor sommige ingrediënten zul je een tochtje naar de toko moet maken. Dat neemt niet weg dat als je eenmaal alles in huis hebt de loempia’s al met een uurtje klaar zijn. Even goed laten afkoelen en dippen maar, je maakt namelijk ook zelf de saus!
Bestel hier Foodies Streetfood
Recept voor loempia’s
Duik snel de keuken in en maak dit heerlijke recept. Heb je de loempia’s met homemade saus gemaakt? Natuurlijk zijn we hartstikke benieuwd naar het resultaat. Deel foto’s van het recept op Instagram en tag ons! Maak je het recept vaker? Wissel dan eens af qua vulling en voeg zelf smaken toe.
Onze tips

Zelf stoofperen maken: ouderwets lekker recept

Gourmettips voor een gezellige avond

Wat eet je bij kaasfondue? Dit zijn de lekkerste dips

Zó bak je de brownie van je dromen

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.




