Bereiding

  1. Los de gist op in ca. 300 ml lauwwarm water. Laat het mengsel ca. 5 minuten staan. Zeef de bloem en 2 tl zout. Kneed de bloem en het zout samen met het gistmengsel en 4 el olijfolie in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 1 uur en 30 minuten afgedekt op een warme plaats rijzen.
  2. Sla het deeg in en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit. Maak een plat brood (ca. 25 x 35 cm). Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat het brood afgedekt op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen tot het dubbele volume.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Hak de kruiden, de olijven en de zongedroogde tomaatjes grof. Druk met de vingers kuilen in het brood en besprenkel het met de rest van de olijfolie. Bestrooi het brood met grof zeezout en de kruiden. Druk er de olijven en tomaatjes in.
  4. Zet een ovenschaal met heet water op het onderste rooster van de voorverwarmde oven. Bak het brood op het bovenste rooster van de oven in ca. 20 minuten goudbruin.