Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Vissen naar complimentjes? Niet nodig. Als je dit gerecht op tafel hebt gezet, krijg je ze vanzelf.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe de inhoud van het zakje misosoep in een maatkan en schenk er 400 ml kokend water bij. Roer de sesamolie, de rijstazijn, de mirin, het limoensap en een snufje chilivlokken erdoorheen.

  2. Leg de bimi zo in een diep bakblik (ca. 20×30 cm) dat je er de 2 stukken kabeljauwfilet op kunt leggen. Verdeel de lente-ui, de sperziebonen en de edamame eromheen. Schenk het misoĀ­mengsel eroverheen.

  3. Meng de boter met de misopasta, het sesamzaad en zwarte peper. Strijk het mengsel over de bovenkant van de kabeljauwfilets. Leg de kabeljauwfilets op de bimi. Bak het geheel ca. 20 minuten in de oven tot de kabeljauw net gaar is en de groenten nog knapperig zijn.

Per portie: 467 kcal | 19 g koolhydraten | 53 g eiwit | 17 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur & foodstyling: Sarah Cook Foto’s: Ant Duncan

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!