
Kikkererwtencurry met geroosterde tomaat, kokos & koriander
Eenvoudig
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Leg de trostomaten in een bakblik. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met wat zout. Rooster 10 minuten in de oven tot het vel begint te barsten. Houd de twaalf mooiste tomaten apart. Ontvel en hak de rest van de tomaten.
3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kardemomzaad, het venkelzaad, het mosterdzaad, de kruidnagels en de steranijs toe. Bak in 2 minuten regelmatig roerend goudbruin en geurig (maar niet verbrand!). Doe in een vijzel, voeg de gedroogde rode chilipeper toe en stamp tot een zo fijn mogelijk poeder. Zeef grotere deeltjes eruit en meng met het komijnpoeder, het korianderpoeder, de kurkuma en de zwarte peper.
4. Verhit de rest van de olie in een braadpan of kookpan met dikke bodem. Doe de geraspte ui, de knoflook en de gember erbij en bak in ongeveer 10 minuten zacht en glazig. Voeg de specerijenmix toe en bak 2 tot 3 minuten al roerend door het uienmengsel. Doe de gehakte tomaten erbij, samen met de kokosmelk, en breng op smaak met peper en zout. Breng tegen de kook aan, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
5. Doe de kikkererwten in de pan erbij, samen met de twaalf apart gehouden tomaten. Laat 8 tot 10 minuten zachtjes koken totdat de tomaten verwarmd zijn. Ze moeten hun vorm behouden. Bestrooi flink met de grofgehakte koriander en serveer met rijst, naan en veel yoghurt.
Vegarabia
€ 30,95