Bereiding

1. Pluk de korianderblaadjes en snijd de stelen fijn. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui, de bleekselderij en de pastinaak op laag vuur ca. 10 minuten in. Voeg de knoflook en de korianderstelen toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de specerijen en de harissa toe en fruit nog enkele seconden.

2. Voeg de linzen en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Kook afgedekt ca. 10 minuten. Voeg de prei toe en kook ca. 10 minuten verder tot de linzen gaar maar nog stevig zijn.

3. Verwijder intussen de stelen en de dikke nerven van de boerenkool en snijd de bladeren in repen. Voeg de boerenkool en de kikkererwten toe aan de soep, breng opnieuw aan de kook en kook nog enkele minuten tot de boerenkool geslonken is.

4. Haal de soep van het vuur en breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Hak de korianderblaadjes grof en roer ze door de soep. Verdeel de soep over kommen en serveer er de citroenpartjes bij. Lekker met naan.

Hier vind je nog meer heerlijke vegan recepten.

Per portie: ca. 253 kcal
12 g eiwit | 7 g vet | 30 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Adam Bush