Bereiding

  1. Week de saffraan in de witte wijn. Verwijder van 8 garnalen de kop. Verhit in een kookpan 2 el olijfolie en bak er de garnalenkoppen ca. 3 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten trekken. Zeef de bouillon en houd warm.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een ruime (paella) pan. Bak alle garnalen en de mosselen ca. 3 minuten in de olie. Schep uit de pan en houd apart. Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in de pan. Voeg het paprikapoeder toe en blus af met de passata en de getrokken bouillon. Breng aan de kook en voeg de rijst toe. Roer goed door.
  3. Laat de rijst op middelhoog vuur in ca. 18 minuten gaar koken. Roer na ca. 10 minuten de doperwten erdoorheen. Leg de garnalen en de mosselen op de paella en kook verder gaar. Roer nu niet meer. Als het goed is verdampt al het vocht precies als de rijst gaar is en vormt zich een lekker korstje onder in de pan; de zogeheten socarrat. Serveer de paella met partjes citroen en gehakte peterselie. Zet de pan midden op tafel en eet direct uit de pan.

Per portie: ca. 575 kcal
45 g eiwit | 19 g vet | 51 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen