Bereiding

1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Breng water aan de kook. Snijd de tomaten kruislings in en blancheer ze kort. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd het vruchtvlees fijn. Week de saffraan in 2 el warm water. Bak de visfilet in 1 el olie. Haal hem uit de pan en houd apart.

2 Fruit de knoflook en de ui in de 2 el olie zacht. Voeg de rijst toe en bak mee tot hij glazig wordt. Voeg de tomaten toe en schep alles om. Voeg 600 ml bouillon en de saffraan toe en laat alles ca. 10 minuten zachtjes koken.

3 Schep de paella voorzichtig om. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel de rest van de bouillon toe. Doe er de schaal en schelpdieren, de vis en de doperwtjes bij en kook nog ca. 10 minuten afgedekt door.

Tip: Laat de paella voor het serveren ca. 5 minuten staan. Zo trekken alle sappen mooi in de rijst en komt het hele gerecht bij elkaar.