Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Paella

Paella

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Paella is van oorsprong Valenciaans en komt uit de lagune van Albufera. Inmiddels heeft iedere Spaanse regio zijn eigen variant, met als wisselende hoofdingrediënten zeevruchten, vis en schaaldieren, kip en konijn. De saffraan geeft de paella zijn mooie kleur.

Bereiding

  1. Week de saffraan in de witte wijn. Verwijder van 8 garnalen de kop. Verhit in een kookpan 2 el olijfolie en bak er de garnalenkoppen ca. 3 minuten in. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 1 minuut. Blus af met de witte wijn en laat verdampen. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 minuten trekken. Zeef de bouillon en houd warm.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een ruime (paella) pan. Bak alle garnalen en de mosselen ca. 3 minuten in de olie. Schep uit de pan en houd apart. Fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten in de pan. Voeg het paprikapoeder toe en blus af met de passata en de getrokken bouillon. Breng aan de kook en voeg de rijst toe. Roer goed door.

  3. Laat de rijst op middelhoog vuur in ca. 18 minuten gaar koken. Roer na ca. 10 minuten de doperwten erdoorheen. Leg de garnalen en de mosselen op de paella en kook verder gaar. Roer nu niet meer. Als het goed is verdampt al het vocht precies als de rijst gaar is en vormt zich een lekker korstje onder in de pan; de zogeheten socarrat. Serveer de paella met partjes citroen en gehakte peterselie. Zet de pan midden op tafel en eet direct uit de pan.

Per portie: 575 kcal | 51 g koolhydraten | 45 g eiwit | 19 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)