Bereiding

Ovengeluk. Perfect comfortfood: een dampende ovenschotel zorgt voor instant geluk op winterse dagen. Je huis vult zich met de lekkerste geuren en het allerbeste… de oven doet het werk!

    1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de pasta ca. 5 minuten in ruim kokend water met wat zout. Verhit intussen 3 el olijfolie in een koekenpan en bak er de kippendijen in ca. 5 minuten rondom goudbruin in. Bestrooi met zout en peper.
    2. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Was 1 citroen grondig met warm water en wrijf hem droog. Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit. Snijd de andere citroen in smalle partjes. Verkruimel de feta. Meng de pasta met de kip, de knoflook, 2⁄3 van de oregano, de geraspte citroen, het citroensap, de partjes citroen, de helft van de feta en de overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel het kip-pastamengsel eroverheen. Bestrooi met de overige feta. Bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de overige oregano en serveer warm.

Liever alles meteen in de oven? Meng ongekookte (kleine) pasta met de ongebakken kip en de overige ingrediënten zoals in het recept. Voeg 500 ml bouillon toe en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de koude oven. Verwarm de oven (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Bak de ovenschotel in ca. 40 minuten gaar en goudbruin.