Pastaschotel met kip, citroen en feta
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Kook de pasta ca. 5 minuten in ruim kokend water met wat zout. Verhit intussen 3 el olijfolie in een koekenpan en bak er de kippendijen in ca. 5 minuten rondom goudbruin in. Bestrooi met zout en peper.
Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Ris de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Was 1 citroen grondig met warm water en wrijf hem droog. Rasp de schil van de citroen, halveer de citroen en pers hem uit. Snijd de andere citroen in smalle partjes. Verkruimel de feta.
Meng de pasta met de kip, de knoflook, 2⁄3 van de oregano, de geraspte citroen, het citroensap, de partjes citroen, de helft van de feta en de overige olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
Vet een ovenschaal in met olie en verdeel het kip-pastamengsel eroverheen. Bestrooi met de overige feta. Bak in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de overige oregano en serveer warm.
Pasta ovenschotel
Alleen al als we praten over pasta loopt het water ons in de mond. Of je nu gaat voor een romige pasta carbonara of heerlijke gevulde ravioli, met pasta is het altijd feest. Daarnaast kun je er eindeloos in variëren. Denk aan de verschillende pastasoorten, maar ook de saus, kruiden, groenten en proteïne. Zo serveer jij altijd een lekkere pasta voor iedereen. En dit is natuurlijk nog fijner als je het allemaal kunt bereiden in een overheerlijke pasta ovenschotel.
Na een lange werkdag is het natuurlijk heerlijk om niet de hele avond in de keuken te hoeven staan, maar wel te genieten van een goede maaltijd. Dan is een pasta ovenschotel ideaal. Je koopt de benodigde ingrediënten, snijdt wat nodig is, stopt alles in de ovenschaal en wacht tot het gegaard is in de oven. In de tussentijd kun jij lekker relaxen. Buon appetito!