Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
pastel de nata

Pastéis de nata

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Deze pastéis de nata zijn zo lekker als ze eruitzien. Je hoeft er niet helemaal voor naar Lissabon, met dit recept maak je de custardcakejes zelf!

Lees verder onder de advertentie

Aantal stuks: 24

Ingrediënten

Deze pastéis de nata zijn zo lekker als ze eruitzien. Je hoeft er niet helemaal voor naar Lissabon, met dit recept maak je de custardcakejes zelf!
In de airfryer
Je kunt deze Portugese taartjes ook in de airfryer bakken. Verwarm het apparaat voor op 180°C en bak ze 10-12 min. tot het deeg goudbruin is en de custard aan de bovenkant licht gebruind is.

Bereiding

  1. Meng de bloem met 2 el poedersuiker en bestuif er het werkblad mee. Laat het bladerdeeg kort rusten bij kamertemperatuur.

  2. Leg de plakjes bladerdeeg in een lap van 4×2 plakken licht overlappend naast elkaar. Druk de randen aan elkaar.

  3. Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek van 45×30 cm. Rol het deeg op vanaf de lange zijde.

    pastel de nata
  4. Snijd de rol in 24 plakjes van 1-2 cm dik.

    Cover voor
  5. Rol de plakjes uit tot schijfjes die in de holtes van de bakblikken passen. Bekleed de holtes met de schijfjes en druk aan. Zet de bakblikken in de koelkast.

    Cover voor
  6. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Breng de suiker met 200 ml water, de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook en kook het in tot een siroop. Laat afkoelen en verwijder het kaneelstokje en de citroenschil.

  7. Kluts in een grote pan de eieren, de eidooiers en de maizena tot een glad mengsel. Verwarm in een andere pan de melk met het vanillemerg tot hij net niet kookt.

  8. Schenk al roerend met een garde beetje bij beetje de hete melk bij het eimengsel en kook continu roerend op laag vuur. Houd de pan op het lage vuur en voeg de afgekoelde siroop toe aan de custard en roer met de garde tot de custard iets indikt.

  9. Zeef de custard en verdeel hem over de taartjes. Bak de taartjes in ca. 15 minuten in de oven goudbruin.

    pastel de nata
  10. Neem uit de oven en laat de pastéis de nata helemaal afkoelen in de vormpjes. Bestrooi de pastéis de nata met poedersuiker en kaneelpoeder.

    Cover voor
Per portie: 151 kcal | 21 g koolhydraten | 21 g eiwit | 6 g vet

Foodstyling: Anna Glover

Variatie
Smaakt dit naar meer? Probeer ook eens pastéis de nutella.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (31 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!