Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pastinaak notentaart

Pastinaak-notentaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de taart

Topping

Deze pastinaak-notentaart is alleen al een feest om naar te kijken, maar hij zit ook nog vol heerlijke smaken en bijzondere combinaties. Misschien lijkt het ingewikkeld door het aantal stappen van het recept, maar eigenlijk ben je in een halfuurtje al klaar en hoeft hij dan alleen nog maar in de oven. Tip: je kan ‘m de dag van te voren al maken, in de koelkast bewaren en tijdens kerst even afbakken terwijl je met je gezelschap aan tafel van een lekker drankje geniet.

Bereiding

  1. 1. Schil de pastinaak en rasp grof.

  2. 2. Breng de groentebouillon aan de kook en kook de parelcouscous 5 minuten. Voeg na die 5 minuten de geraspte pastinaak toe en kook nog eens 5 minuten.

  3. 3. Schep met een beker wat kookvocht uit de pan en giet de rest van het water af.

  4. 4. Meng 5 eetlepels van het kookvocht met het gemalen lijnzaad en laat opstijven.

  5. 5. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in dunne plakjes.

  6. 6. Verhit de kokosolie in de koekenpan en bak de sjalotten, knoflook, oesterzwammen, gedroogde rozemarijn en gemalen nootmuskaat in de pan voor 5 minuten. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

  7. 7. Maal de hazelnoten en walnoten in de keukenmachine.

  8. 8. Verwarm de oven voor op 180 °C, bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olie of plantaardige boter.

  9. 9. Meng de pastinaak, parelcouscous, het lijnzaadmengsel, sjalotten-oesterzwammenmengsel, de vermaalde noten, tahin, zonnebloempitten en edelgistvlokken door elkaar tot een plakkerige massa. Schep dit in de springvorm en druk aan.

  10. 10. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

  11. 11. Snijd met een mes de randjes los en stort de taart op een bord. Maak de taart af met groentechips en verse rozemarijn.

Dit recept is gemaakt door Sanne. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.



1. Schil de pastinaak en rasp grof.

2. Breng de groentebouillon aan de kook en kook de parelcouscous 5 minuten. Voeg na die 5 minuten de geraspte pastinaak toe en kook nog eens 5 minuten.

3. Schep met een beker wat kookvocht uit de pan en giet de rest van het water af.

4. Meng 5 eetlepels van het kookvocht met het gemalen lijnzaad en laat opstijven.

5. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen in dunne plakjes.

6. Verhit de kokosolie in de koekenpan en bak de sjalotten, knoflook, oesterzwammen, gedroogde rozemarijn en gemalen nootmuskaat in de pan voor 5 minuten. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

7. Maal de hazelnoten en walnoten in de keukenmachine.

8. Verwarm de oven voor op 180 °C, bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met olie of plantaardige boter.

9. Meng de pastinaak, parelcouscous, het lijnzaadmengsel, sjalotten-oesterzwammenmengsel, de vermaalde noten, tahin, zonnebloempitten en edelgistvlokken door elkaar tot een plakkerige massa. Schep dit in de springvorm en druk aan.

10. Dek de vorm af met aluminiumfolie en bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar.

11. Snijd met een mes de randjes los en stort de taart op een bord. Maak de taart af met groentechips en verse rozemarijn.

Hier vind je nog meer heerlijke vegan recepten.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)