
Rillettes van gerookte makreel en paprika
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Niets zo lekker als een smeuĆÆge rillette op een knapperig stukje brood. Deze variant met gerookte makreel en geroosterde paprika is vol van smaak, eenvoudig te maken en perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Was de paprikaās en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit 1 el olie in een pan en bak er de paprikareepjes op matig vuur ca. 12 minuten in. Breng op smaak met zout en peper.
Maak de makreel schoon. Verwijder de huid en de graten en pluk het vlees in kleine stukjes. Hak de dille grof. Laat de paprika even afkoelen en meng er vervolgens de makreel, de mosterd, de mayonaise en de dille doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper en serveer met brood.









