Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
speculaascake

Speculaascake met kaneel-sinaasappelroom

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een cakeblik of 10 kleine cakevormpjes in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Klop de boter met de suiker en een snufje zout luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Spatel als alles goed gemengd is de bloem en de speculaaskruiden erdoorheen.

  2. Giet het beslag in het cakeblik of de cakevormpjes en bak de cake ca. 35 minuten of de kleine cakejes ca. 20 minuten in de oven. Laat de cake ca. 5 minuten afkoelen in de vorm en stort hem dan op bijvoorbeeld een rooster.

  3. Was de sinaasappel grondig en rasp de schil eraf. Knijp het sap uit de sinaasappel en doe het samen met een deel van de geraspte schil en een snufje kaneelpoeder bij de slagroom. Klop de slagroom lobbig. Snijd plakken van de cake of snijd de kleine cakejes horizontaal doormidden en serveer ze met een flinke schep kaneel-sinaasappelroom en bestrooi met de overige sinaasappelschil.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)