Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

Sushi met sperziebonen, tofu-norisaus en edamame

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze in 4-5 minuten in kokend water met wat zout beetgaar. Spoel ze met koud water en laat goed uitlekken. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Pureer alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine glad. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.

  2. 2. Bedruip de sperziebonen met de mirin. Verdeel telkens wat rijst over de korte zijde van een nori-vel. Druk de rijst een beetje plat. Leg er wat sperziebonen op en zorg dat de bonen mooi recht liggen en gelijkmatig verdeeld zijn. Verdeel er wat erwtenscheuten over. Rol het geheel, eventueel met behulp van een sushi-matje, strak op, waarbij de rijst de bonen helemaal moet omsluiten. Maak het uiteinde van het zeewier licht vochtig met wat water. Rol de rollen enkele malen heen en weer zodat het zeewier goed blijft plakken. Laat een paar minuten rusten.

  3. 3. Snijd de rollen met een zeer scherp mes in stukken van ca. 4 cm en zet ze rechtop op een bord of schaal. Verdeel er de edamame overheen. Bedruip met de saus en maak af met nog wat erwtenscheuten.

Per portie: 276 kcal | 47 g koolhydraten | 12 g eiwit | 3 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)