Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tajine van zoete aardappel

Tajine van zoete aardappel, venkel en olijven

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Janneke: "In dit recept stoven we zoete aardappel, venkel en zwarte olijven in een frispittige bouillon van sinaasappel- en citroensap en harissa. Je hoeft het gerecht niet in een echte tajine te maken want het kan ook in een gietijzeren stoofpan, maar zo’n aardewerken schaal staat natuurlijk wel mooi op tafel. Serveer dit gerecht met een volkoren graan naar keuze, zoals volkoren couscous, parelgort, boekweit, volkorenrijst of quinoa. De laatste drie zijn glutenvrij. Je kunt er eventueel ook nog een groene salade bij geven."

Bereiding

  1. Verwarm de olijfolie in een zware stoofpan of tajine. Voeg de stukken venkel en een snufje zout toe en bak de groente 8 à 10 minuten. Gebruik een tang om de stukken te keren, zodat ze aan alle kanten bruinen. Vis de stukken venkel uit de pan en bewaar.

  2. Doe de ui in de pan en fruit laat 2 à 3 minuten fruiten. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit een minuutje mee.

  3. Vul een maatkan met 250 ml kokend water en los hierin de harissa op. Voeg het sinaasappel- en citroensap en desgewenst nog een snuf zout toe en schenk deze bouillon bij de uien in de pan.

  4. Doe de stukken zoete aardappel en de gebakken venkel erbij, schep het geheel voorzichtig om en laat aan de kook komen. Leg een deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat zachtjes 15 minuten stoven.

  5. Haal het deksel van de pan en voeg de olijven toe. Schep voorzichtig nog een keer om en laat alles nog eens 15 minuten zónder deksel stoven, of tot de zoete aardappel gaar is.

  6. Snijd het venkelgroen fijn en strooi dit voor het serveren over de tajine.

Receptuur: Janneke Vreugdenhil, Fotografie: Sven Benjamins, Styling: Ingrid van Kuringen, Foodstyling: Julie Teeken

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 / 5.0 (7 stemmen)

Eten als medicijn – Hart

€ 27,50
Eten als medicijn hart