Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

Tartaar van geroosterde biet

Tartaar van geroosterde biet met appelkappertjes en burrata

In samenwerking met Lindenhoff & Bowls and Dishes
  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de bieten en snijd ze in zeer kleine blokjes (brunoise). Draag eventueel handschoenen om het verkleuren van je handen of nagels te voorkomen. Meng de bieten in een kom met 1 el olijfolie, de balsamico, de lente-ui en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper en zet de bietentartaar tot gebruik in de koelkast.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan. Dep de appelkappertjes droog met keukenpapier en frituur ze 1 minuut in de hete olie. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

  3. Schep de bietentartaar op een bord en leg de gefrituurde appelkappertjes erbij. Garneer met de sla en schep er wat burrata bovenop. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat extra olijfolie. Geef er de overige burrata in een schaaltje en plakjes knapperig stokbrood bij.

*Zelf verse rode bietjes roosteren? Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verpak de ongeschilde bieten elk in een stuk aluminiumfolie. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de bieten in het midden van de oven in ca. 1 uur zacht en gaar. Haal de bieten voorzichtig uit het folie en laat afkoelen.

Per portie: 309 kcal | 29 g koolhydraten | 9 g eiwit | 15 g vet

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Wat vind jij van dit recept?

3.9 / 5.0 (10 stemmen)

Samen borrelen?

Wil jij deze rilette, tartaar en carpaccio ook graag klaarmaken voor een uitgebreide borrelmiddag? Bestel een box met de ingrediënten bij Lindenhoff in Baambrugge en doe hem tegelijkertijd cadeau aan je vrienden en familie. Weten dat je van dezelfde gerechten eet en ‘dezelfde’ persoonlijk gesneden carpaccio straks op je borrelplank hebt liggen, geeft toch een gevoel van saamhorigheid. Bestel eenvoudig online bij Lindenhoff.nl/borrel en ze bezorgen de ingrediënten bij jou aan de deur. Wil je het resultaat net zo mooi serveren? Wij gebruikten de borrelplanken van Bowls and Dishes, kijk op bowls-dishes.com voor deze mooie robuuste planken en het stijlvolle Espuma servies.

Lees verder onder de advertentie