
Viscurrypie met krokante aardappel
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Een curry én ovenschotel in één: dan krijg je deze heerlijke viscurrypie. Een lekkere schaal comfortfood waar je dagenlang van kunt genieten.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Smelt de boter in een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur. Roer de ui en een snuf zout erdoorheen als de boter schuimt.
Bak 10-12 minuten, of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de knoflook, de gember en alle specerijen toe en bak 2-3 minuten al roerend.
Voeg wat extra boter toe als de inhoud van de pan te droog wordt. Bestuif met de bloem en roer goed door.
Schenk de kokosmelk beetje bij beetje in de pan en roer met een garde tot je een gladde saus hebt. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer het limoensap erdoorheen.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de aardappelplakjes 7-8 minuten tot ze bijna gaar zijn. Giet af, laat goed uitlekken en laat een paar minuten droogstomen in een vergiet.
Doe de aardappel in een kom en besprenkel met de olie, de kurkuma, het nigellazaad, zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Meng de kabeljauw, de schelvis en de garnalen met de saus en verdeel over een ovenschaal (ca. 28 cm lang). Verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over het vismengsel.
Bak in ca. 25 minuten gaar in de oven. Laat vervolgens ca. 10 minuten rusten. Serveer met groene groenten.












