
Culinair retreat op Sicilië met Vanja van der Leeden & Emilia Strazzanti
Stel je voor: vijf dagen Italië met diners bij de mooiste restaurants, sfeervolle lokale markten, prachtige wijngaarden én masterclasses van niemand minder dan Vanja van der Leeden en Emilia Strazzanti. Klinkt dat als muziek in je oren? Boek dan nu snel dit culinaire retreat van 25 tot en met 30 mei op Sicilië!
Lees verder na de advertentie
Culinair retreat op Sicilië
Voor het kookboek Italopop van Vanja van der Leeden was Sicilië een belangrijke stop. Het eiland dat door vele culturen is overheerst, heeft namelijk ontzettend veel te bieden op culinair gebied. En dat kun jij nu ervaren tijdens een uniek culinair retreat op Sicilië!
In Scicli interviewde Vanja chef Emilia Strazzanti, een Siciliaanse die opgroeide in Londen en bijna twintig jaar professionele keukenervaring heeft én alle recepten van haar nonni van buiten kent. Ze werkte in Parijs bij Alain Ducasse en in Londen bij pastamakerij Burro e Salvia. Dé perfecte persoon om dit culinaire retreat mee te organiseren.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Lees verder na de advertentie
Vijf dagen Sicilië:
Tijdens deze smaakvolle trip naar Sicilië, van 25 tot en met 30 mei 2025, word je vijf dagen lang ondergedompeld in culinair Sicilië.
Zo ontdek je niet alleen de mooiste restaurants en de leukste markten, je gaat ook samen met Vanja van der Leeden en Emilia Strazzanti de keuken in!


Lees verder na de advertentie
Masterclasses en meer
Zo ga je arancini en pasta maken, gooi je de barbecue aan, nemen Vanja en Emilia je mee naar de markt, ga je volop olijfolie en wijn proeven, koken Vanja en Emilia de lekkerste gerechten voor je én ontmoet je verschillende chefs die voorbijkomen in Vanja's boek Italopop.
Je hoeft nergens over na te denken, je doet nieuwe kennis op, je wordt een betere kok en al het vervoer is geregeld. Klinkt goed, of niet?
Lees verder na de advertentie
Boerenlandhuis Masseria
Tijdens deze vijf dagen vol culinair genot verblijf je in een traditionele Siciliaanse Masseria, een boerenlandhuis dat is omgebouwd tot een prachtige agriturismo, met veel groen, een moestuin, paarden en een zwembad.
Deze Masseria is familiebezit van de eigenaren en ligt vlakbij het mooie Scicli, een stadje dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.


Lees verder na de advertentie
Culinair retreat op Sicilië: het programma
Benieuwd hoe zo'n culinair retreat op Sicilië eruitziet? Bekijk hieronder het uitgebreide programma van 25 tot en met 30 mei 2025.
Trek gekregen en wil je al meteen boeken? Dat snappen we! Hier vind je alle informatie.
Zondag 25 mei:
Op deze dag kom je aan op Catania Airport (vlucht niet inbegrepen, deze boek je zelf). Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar de agriturismo gebracht. Bij aankomst in de Masseria krijg je een welkomstdrankje en volgt een kookdemonstratie van Vanja en Emilia, met aansluitend een relaxte lunch.
‘s Avonds rijd je naar Scicli voor een wandeling door het prachtige stadje, met vervolgens een heerlijk diner in een lokaal restaurant.
Maandag 26 mei:
In de ochtend krijg je uitgebreide kookles van Vanja en Emilia, waarbij je arancini leert maken, met daarna een lunch bij de Masseria.
’s Avonds ga je naar het strand, om vervolgens te dineren bij één van de beste visrestaurants in de regio, met ook nog eens prachtig uitzicht op de zee.
Dinsdag 27 mei:
Einde van de ochtend bezoek je een wijnhuis (gerund door vrouwen), met aansluitend een smaakvolle lunch.
’s Avonds volg je een relaxte slowcooking masterclass bij de Masseria, waar Vanja en Emilia voor je koken.
Woensdag 28 mei:
In de ochtend ga je naar Punta Secca, waar je chef-kok Joseph Micieli ontmoet. Hij geeft een masterclass over het bereiden van vis, waarna je geniet van een fantastische lunch.
’s Avonds koken je met z’n allen op de Masseria en wordt het een fantastische avond vol eten - met veel recepten uit Italopop- en gezelligheid.
Donderdag 29 mei:
In Italië vind je ontzettend veel heerlijke kazen, je gaat dan ook op bezoek bij een lokale kaasboerderij, waarna je een wandeling in de natuur maakt. De lunch staat vervolgens klaar in, terwijl je geniet van het uitzicht over de bergen.
's Avonds keer je weer terug naar de Masseria voor een heerlijk diner, bereid met de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten.
Vrijdag 30 mei:
In de ochtend wordt je - uiteraard voldaan én met volle maag - teruggebracht met de bus naar Catania Airport.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Leer hoe je échte ragù alla bolognese maakt in Bologna

Restaurants in Milaan: de beste hotspots, pizzeria’s & barretjes

Italiaanse kaashemel: alles over Gorgonzola

Restaurants in Bologna: de beste hotspots & tips

Dit zijn de beste Italiaanse restaurants van Nederland

15x de beste pizzeria’s van Nederland

Restaurants in Rome: de beste pizzeria’s, hotspots & ijssalons

Restaurants in Florence: de beste pizzeria’s, ijssalons & hotspots
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.