Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Cover voor Culinair retreat op Sicilië met Vanja van der Leeden & Emilia Strazzanti

Culinair retreat op Sicilië met Vanja van der Leeden & Emilia Strazzanti

Profielfoto van BasBas Erkens

Stel je voor: vier dagen Italië met diners bij de mooiste restaurants, sfeervolle lokale markten, prachtige wijngaarden én masterclasses van niemand minder dan Vanja van der Leeden en Emilia Strazzanti. Klinkt dat als muziek in je oren? Boek dan nu snel dit culinaire retreat van 20 tot en met 24 oktober op Sicilië!

Foto's: Remko Kraaijeveld

Advertentie

Culinair retreat op Sicilië

Voor het kookboek Italopop van Vanja van der Leeden was Sicilië een belangrijke stop. Het eiland dat door vele culturen is overheerst, heeft namelijk ontzettend veel te bieden op culinair gebied. En dat kun jij nu ervaren tijdens een uniek culinair retreat op Sicilië!

In Scicli interviewde Vanja chef Emilia Strazzanti, een Siciliaanse die opgroeide in Londen en bijna twintig jaar professionele keukenervaring heeft én alle recepten van haar nonni van buiten kent. Ze werkte in Parijs bij Alain Ducasse en in Londen bij pastamakerij Burro e Salvia. Dé perfecte persoon om dit culinaire retreat mee te organiseren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Advertentie

Vier dagen Sicilië:

Tijdens deze smaakvolle trip naar Sicilië, van 20 tot en met 24 oktober 2024, word je vier dagen lang ondergedompeld in culinair Sicilië.

Zo ontdek je niet alleen de mooiste restaurants en de leukste markten, je gaat ook samen met Vanja van der Leeden en Emilia Strazzanti de keuken in!

Advertentie

Advertentie

Masterclasses en meer

Zo ga je arancini en pasta maken, gooi je de barbecue aan, nemen Vanja en Emilia je mee naar de markt, ga je volop olijfolie en wijn proeven, koken Vanja en Emilia de lekkerste gerechten voor je én ontmoet je verschillende chefs die voorbijkomen in Vanja's boek Italopop.

Je hoeft nergens over na te denken, je doet nieuwe kennis op, je wordt een betere kok en al het vervoer is geregeld. Klinkt goed, of niet?

Advertentie

Boerenlandhuis Masseria

Tijdens deze vier dagen vol culinair genot verblijf je in een traditionele Siciliaanse Masseria, een boerenlandhuis dat is omgebouwd tot een prachtige agriturismo, met veel groen, een moestuin, paarden en een zwembad.

Deze Masseria is familiebezit van de eigenaren en ligt vlakbij het mooie Scicli, een stadje dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Advertentie

Culinair retreat op Sicilië: het programma

Benieuwd hoe zo'n culinair retreat op Sicilië eruitziet? Bekijk hieronder het uitgebreide programma van 20 tot en met 24 oktober 2024.

Trek gekregen en wil je al meteen boeken? Dat snappen we! Hier vind je alle informatie.

Zondag 20 oktober:

Op deze dag kom je aan op Catania Airport (vlucht niet inbegrepen, deze boek je zelf). Je wordt opgehaald op het vliegveld en naar de agriturismo gebracht. Bij aankomst in de Masseria krijg je een welkomstdrankje en volgt een kookdemonstratie van Vanja en Emilia, met aansluitend een relaxte lunch.

‘s Avonds rijd je naar Scicli voor een wandeling door het prachtige stadje, met vervolgens een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Maandag 21 oktober:

In de ochtend krijg je uitgebreide kookles van Vanja en Emilia, waarbij je arancini leert maken, met daarna een lunch bij de Masseria.

’s Avonds ga je naar het strand, om vervolgens te dineren bij één van de beste visrestaurants in de regio, met ook nog eens prachtig uitzicht op de zee.

Dinsdag 22 oktober:

Einde van de ochtend bezoek je een wijnhuis (gerund door vrouwen), met aansluitend een smaakvolle lunch.

’s Avonds volg je een relaxte slowcooking masterclass bij de Masseria, waar Vanja en Emilia voor je koken.

Woensdag 23 oktober:

In de ochtend ga je naar Siracusa, waar je de Siciliaanse Chiara ontmoet (die in Amsterdam de winkel La Bottega di Chiara heeft). Chiara neemt je mee naar de lokale markt. 's Middags is het tijd voor een uitgebreide lunch op een boot, om vervolgens een wandeling door Ortigia te maken, het historische deel van Siracusa.

’s Avonds koken je met z’n allen, gaat de barbecue aan op de Masseria en wordt het een fantastische avond vol eten en gezelligheid.

Donderdag 24 oktober:

In de ochtend wordt je - uiteraard voldaan én met volle maag - teruggebracht met de bus naar Catania Airport.

Advertentie

Lees ook:

Advertentie

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.