Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
nieuwe menukaart bagels & beans

Getest: nieuwe menukaart van Bagels & Beans

In samenwerking met Bagels & Beans
Profielfoto van BasBas Erkens

Op de nieuwe menukaart van Bagels & Beans draait alles om zintuigen. Niet alleen om het proeven en ruiken, ook om het zien van de gerechten. Verse koffie, ruimbelegde bagels en genoeg zoets om mee af te sluiten, de nieuwe menukaart staat vol met heerlijkheden!

Advertentie

Nieuwe menukaart van Bagels & Beans

De nieuwe menukaart van Bagels & Beans zou zo in een museum kunnen staan, zo’n kunstwerk is het geworden. Ze beloven een ervaring die de zintuigen prikkelt, elk van de zeven productgroepen op de menukaart is aan een zintuig gekoppeld.

Zo neemt het omvangrijke boekwerk je mee langs de gerechten, dranken, verschillende smaken en geuren. Maar ook langs de verhalen, gevoelens, geluiden en kleuren die daarbij horen. Tijd om deze nieuwe menukaart eens goed te testen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Advertentie

Jum & Jam

Geen ying & yang, maar Jum & Jam bij Bagels & Beans. Ontladen en opladen, in een sfeervolle omgeving waar je gastvrij wordt ontvangen met goede koffie en eten om je vingers bij af te likken.

Naast de vertrouwde versgebakken bagels en aromatische koffiebonen zijn er een aantal nieuwe opties toegevoegd aan de menukaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Heilig Boontje, de bagel Samoerai en de bagel pastrami? Uiteraard staat er nog meer nieuws op de kaart. Zoals het Rontbijt®, het ontbijt zonder vaste tijd. Een andere nieuwkomer is het Lunchtoetje®, met tien zoete verleidingen om uit te kiezen.

Advertentie

Advertentie

Bagels & Beans in Nijmegen

We testen de nieuwe menukaart bij Bagels & Beans in Nijmegen, aan de Lange Hezelstraat 108. Eén van mijn favoriete straten in de Nijmeegse binnenstad. Het pand zit op de hoek, onderaan de straat, met een ruim en zonnig terras voor de deur. Ook binnen is het overigens goed vertoeven, de sfeervolle inrichting zorgt dat je je meteen thuis voelt.

Advertentie

Eerst beans, dan bagels

Bij binnenkomst word ik meteen vriendelijk ontvangen door Marjoleine, zij staat aan het roer van deze Bagels & Beans. Nog voor ik het weet biedt ze al een kop koffie aan. Ik bestel een flat white, en hoop stiekem op sterke koffie vol smaak.

Terwijl ik plaatsneem aan het tafeltje bij het raam wordt de koffie geserveerd. Een mooi kopje koffie staat voor mijn neus, inclusief latte art. Marjoleine staat zelf achter de immense koffiemachine. Ik neem een slok en zak tevreden onderuit in mijn stoel. De koffie is goed. Precies zoals je verwacht bij een flat white, net wat sterker dan een cappuccino, maar nog steeds net zo romig.

sap en koffie

Advertentie

Menukaart: mix van klassiekers & nieuw

Ondertussen blader ik door de nieuwe menukaart heen. Het ziet er inderdaad prachtig uit, er is duidelijk aandacht besteed aan de visuals. Iets anders wat mij bevalt is dat de menukaart het verhaal van Bagels & Beans vertelt. Wist je dat de keten ooit in 1996 begon als een eigenwijze ontbijt- en lunchroom aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp?

Ondertussen zijn er ruim 80 vestigingen door heel Nederland, waarbij kwaliteit voorop staat. De menukaart bestaat uit verschillende onderdelen, van ontbijt tot aan lunch en zelfs iets zoets voor bij de koffie.

Eén gerecht staat al vast, het Heilig Boontje. Marjoleine raadde deze bij binnenkomst al aan, het is één van haar persoonlijke favorieten. Ik ben benieuwd of het ook mijn favoriet gaat worden vandaag.

Advertentie

Proeven van de nieuwe menukaart van Bagels & Beans

Het liefst wil ik naast de 'alles'-bagel met plantaardige kip ook een bagel met vis én een bagel met vlees proberen. De keuze valt uiteindelijk op de 'alles'-bagel met de plantaardige kip (Heilig Boontje), een sesambagel met premium wilde zalm & avocado en de volkoren bagel met pastrami.

Ondertussen verschijnt er nog een kop koffie op tafel, vergezeld door een flink glas met versgeperst sinaasappelsap. Naast sapjes en smoothies vind je op de menukaart overigens ook salades, ontbijtmuffins en yoghurt - zoals de Pink Pineapple (ontbijtyoghurt met dragonfruitpoeder, ananaspuree, granola met kokos en mango, banaan & sinaasappel). Ondanks dat het heerlijk klinkt, houd ik het bij de bagels vandaag - daar waar Bagels & Beans om bekend staat.

Advertentie

Verse bagels

Bij Bagels & Beans heb je de keuze uit verschillende soorten bagels. Als je weleens in New York of Londen bent geweest ken je het vast; van een sesambagel tot aan de everything bagel, met alle denkbare toppings. Ook zijn er verschillende soorten creamcheese (bij Bagel & Beans zijn deze ook nog eens bijna allemaal plantaardig), zodat je elke bagel volledig naar je eigen smaak kunt samenstellen.

Het duurt niet lang of de bagels verschijnen aan tafel. Ondanks dat het een drukke zaterdagmiddag is, hoef ik niet lang te wachten en bereiken alle gerechten en drankjes de tafels met een grote glimlach van de bediening.

nieuwe menukaart bagels & beans

Goed belegde bagels

Als eerste verschijnt de bagel met zalm en avocado op tafel. Bagels & Beans werkt met de wilde zalm van Fishtales, naast de bagel serveren ze ook nog een bakje met fijngesneden rode ui en kappertjes. De bagel is ruim belegd - net als de volkoren bagel met pastrami en het Heilig Boontje - beide nieuw op de kaart.

Na de eerste hap van het Heilig Boontje weet ik het overigens al zeker - dit is mijn nieuwe favoriet.

Nieuwe menukaart Bagels & Beans: Heilig Boontje

Het Heilig Boontje is een bagel met plantaardige kipstukjes, met verse boontjes, smaakvolle hummus, kerriesaus, seroendeng, sambal en sla. De bagel stelt niet teleur, elke hap smaakt naar meer. Pittig, zoet, zuur en zout vinden elkaar - allemaal in balans met elkaar.

Ook de pastrami valt in de smaak, het zoutige van het vlees overheerst niet en is lekker. De bagel met zalm is wat mij betreft een klassieker, die door de toevoeging van mosterdmayonaise, uitjes en kappertjes terecht een jarenlange bestseller is bij Bagels & Beans.

nieuwe menukaart bagels & beans (heilig boontje)
Het Heilig Boontje

Wie zoet is...

...krijgt lekkers, toch? Ik ga er maar even vanuit dat ik zoet ben geweest, want na de bagels verschijnen er nog twee heerlijke zoetigheden op tafel. Een cinnabun, die precies voldoet aan de verwachting die je hebt bij een verse cinnamon roll.

Daarnaast verschijnt ook een not so pink cake op tafel, een vegan variant van de roze koek. Dit felgroene gebakje ziet er prachtig uit, maar is niet helemaal aan mij besteed. Net té zoet, al geniet mijn tafelgenoot zichtbaar van de not so pink cake, terwijl ik tevreden nog een hap neem van de cinnabun.

zoetigheden bagels & beans

Aanrader?

Kortom, ondanks dat ik soms wat sceptisch ben over grotere ketens, is Bagels & Beans misschien wel de uitzondering op de regel. Door de warme gastvrijheid van Marjoleine en haar team voelt het alsof ik bij haar thuis aanschoof. "Bas approved", hier - of bij één van de andere vestigingen in Nederland - schuif ik graag vaker aan voor bagels, verse sapjes, smoothies en koffie.

Mijn zintuigen zijn zeker geprikkeld, op een positieve manier. Het eten is vers, met zorg - en liefde - bereid en smaakt heerlijk. En de koffie? Erg goed! Het zegt genoeg dat ik nog een koffietje voor onderweg heb meegenomen...

Over Bagel & Beans

Bagels & Beans is een eigenzinnige franchiseketen, die op meer dan 80 plekken in Nederland met een stralende glimlach koffie, ontbijt, lunch en gezellige trek serveert. Daarnaast is het de grootste Nederlandse espressobar, waar je lekker langzaam kunt genieten van pure gerechten en dranken. Ze houden van bewust en biologisch. En van producten waar je de hand van de maker in herkent.

Benieuwd of er eentje bij jou in de buurt ziet? Kijk op bagelsbeans.nl voor meer informatie.

Advertentie

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.