Smaakvolle én verse groenten die je ook nog eens zelf mag plukken? Dat kan! Je vindt ze door heel het land; pluktuinen. Ik ging langs bij pluktuin Gelukkige Groentes in Nijmegen. Een maand lang pluk ik mijn eigen groenten.
Pluktuin Nijmegen: Gelukkig Groentes
Het stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Zelf groenten oogsten. Hoe tof is het dat je zelf uien en venkel uit de grond trekt, om er vervolgens dezelfde avond nog mee te koken. Gelukkige Groentes zit op fietsafstand van mijn huis. Deze pluktuin in Nijmegen biedt de mogelijkheid om te 'proef oogsten'. Een maand lang mag je plukken van zonsopkomst tot zonsondergang om te ervaren of het bij je past. Nieuwsgierig geworden? Zaterdag 21 augustus is er een open dag. Wil je ook iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Door heel Nederland
Is de pluktuin Nijmegen toch iets te ver? Maak je geen zorgen! Door heel Nederland vind je verschillende pluktuinen. Overigens niet alleen voor groenten, ook voor (eetbare) bloemen, fruit en thee. Op pluktuinen.nl vind je gemakkelijk alle pluktuinen bij jou in de buurt.Vers vanuit de pluktuin in Nijmegen
Eerlijk gezegd; het bevalt prima. Na een rondleiding ga ik zelf aan de slag met plukken. Bij mijn pluktuin in Nijmegen groeien meer dan 50 groenten, 10 soorten kruiden en een aantal eetbare bloemen. Meer dan genoeg keuze dus. Al ben je natuurlijk wel afhankelijk van het seizoen. Het is dus net iets anders weekboodschappen doen. Normaal bedenk ik eerst wat ik wil eten en pas ik daar de boodschappen op aan. Nu is het andersom. Eerst kijken wat er geoogst kan worden, en dan bedenken wat er gekookt wordt. Even schakelen. Als beloning houd ik mezelf voor dat het een stuk duurzamer is om te koken met producten van het seizoen. En dat is natuurlijk ook zo. Bijkomend voordeel: verser krijg je de groenten niet. En dat proef je!Inspiratie
Om je op weg te helpen verzamelden we in deze onderstaande artikelen verschillende recepten met groenten in de hoofdrol. Zowel zoet als hartig! Ga jij aan de slag met een verse oogst?Lees ook: Weekendbaksels: 6x bakken met groenten
Lees ook: Go Green! 5x heerlijke gerechten met groene groenten
Lees ook:
Blik naar beneden: wildplukken met Yvette van Boven
Dit is waarom je nú moet beginnen met een moestuin
Zo houd je je basilicumplantje wél lang in leven
Advertentie
Onze tips
Entree Awards 2024: de beste bars, restaurants en hotels van Nederland
Hotel & Welness Zuiver opent luxe restaurant – en daar wil je eten!
Restaurants in Enschede: de beste hotspots en tips
Restaurants in Berlijn: dit zijn de beste hotspots en tips
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Dit wijnfestival in Zwitserland wil je meemaken
Uit eten met kerst: deze restaurants zijn onze favorieten
Restaurants op Barbados: deze hotspots wil je niet missen
Bovenop de trends: Thanksgiving Sandwich in New York
Café Visscher in Leiden: alsof je even in Parijs bent
Restaurants in Kopenhagen: de beste tips en hotspots
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
3x de mooiste hotels in Belize
Restaurants in Vlissingen: dit zijn de beste tips & hotspots
Leonardo Hotel Breda City Center: dineren én overnachten
Restaurants in Edinburgh: dit zijn onze favoriete hotspots
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.