Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
Cover voor Op de BBQ: Spaanse chorizo zonder vlees

Op de BBQ: Spaanse chorizo zonder vlees

In samenwerking met HeĆ¼ra
Profielfoto van RedactieRedactie
De temperaturen stijgen, de parken en tuinen zitten vol en de cervezaā€™s worden overal opengetrokken. De zomer en daarmee het barbecue seizoen, is in volle gang. Ben je daarvoor op zoek naar lekkere vleesvervangers? Lees dan snel verder!

Traditioneel gezien ligt de barbecue dan misschien wel vol met vlees, maar dat betekent niet dat het anno 2022 niet anders kan. Integendeel! De plantaardige barbecue wordt steeds populairder. Als het gaat om de overstap naar plantaardig eten, lopen wij Nederlanders zelfs voorop. Van alle Europese landen worden er nergens zoveel vleesvervangers gegeten als in Nederland. Het blijkt dat de vraag naar plantaardige alternatieven stijgt omdat dit niet alleen beter is voor onze eigen gezondheid, maar ook voor het milieu en het welzijn van de dieren.


Lees verder na de advertentie

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.


Tip!

Vleesopvolgers

Bij een groeiende vraag, hoort een passend aanbod. Laat dat maar aan HeĆ¼ra over. GeĆÆnspireerd door de Mediterrane eetcultuur streeft het plantaardige vleesbedrijf ernaar om de meest smaakvolle en gezonde plantaardige vleesvervangers, of vleesopvolgers zoals zij ze liever noemen, te creĆ«ren. Inmiddels heeft HeĆ¼ra een breed aanbod aan plantaardige kip- en varkensvleesproducten, waaronder nu ook chorizo zonder vlees.

Chorizo zonder vlees

Chorizo is stevig gekruide worst van die van origine wordt gemaakt van vettig, grof gemalen varkensvlees. HeĆ¼ra heeft de traditionele Spaanse worst in een plantaardig jasje gestoken. De chorizo zonder vlees is gemaakt van soja-eiwit, heeft 58 procent minder vet en 80 procent minder verzadigd vet dan varkensworst. Ook is deze plantaardige worst glutenvrij en rijk aan vitamine B12, eiwitten en vezels. Net zo lekker als de echte en ook nog eens guiltĀ free. Zo kun je deze zomer nog meer genieten van een extra koudeĀ cervezaĀ of een glasĀ vinoĀ in combinatie met de typisch Spaanse chorizoworst van de grill. Zo haal jij de Spaanse Costa rechtstreeks naar jouw achtertuin of balkon.

chorizo zonder vlees

Good Rebel Revolutie

Liefde voor vlees zit niet alleen diepgeworteld in de Spaanse, maar Ć¼berhaupt in de eetcultuur van de mens. Daarom reiken de ambities van de oprichters en voedselactivisten achter HeĆ¼ra, Marc Coloma en Bernat AƱaƱos, zich ver buiten de eigen landsgrenzen. Samen streven ze naar een voedselsysteem dat het huidige overbodig maakt. ā€œWe hebben geleerd dat het introduceren van producten waarmee mensen hun favoriete culinaire tradities kunnen behouden, de beste weg is naar gedragsverandering. Nederlanders zijn gek op barbecueĆ«n. Door gezonde, plantaardige opties aan te bieden voor op de grill die net zo lekker zijn als het echte variant, hopen we het kiezen voor een betere toekomst makkelijk te makenā€, zegt Marc Coloma, CEO en medeoprichter van HeĆ¼ra. Met een minimale bewerking, hoge voedingswaarde en een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk zijn hun producten dĆ© ideale vleesopvolger.

Benieuwd naar chorizo zonder vlees?

Ben je benieuwd en gaat komende week de barbecue aan? Haal dan een stukje Spanje in huis en leg de nieuwe SpaanseĀ chorizo zonder vlees van HeĆ¼ra op de grill. Voor iedereen die wĆ©l de smaak van Spanje wil, maar liever eens een vleesvrij alternatief op het grillrooster legt. HeĆ¼ra is verkrijgbaar bij Jumbo en Crisp.

chorizo zonder vlees

Lees ook:

15x de lekkerste vegetarische barbecue gerechten

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!