Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Op de BBQ: Spaanse chorizo zonder vlees

Op de BBQ: Spaanse chorizo zonder vlees

In samenwerking met Heüra
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

De temperaturen stijgen, de parken en tuinen zitten vol en de cerveza’s worden overal opengetrokken. De zomer en daarmee het barbecue seizoen, is in volle gang. Ben je daarvoor op zoek naar lekkere vleesvervangers? Lees dan snel verder!

Traditioneel gezien ligt de barbecue dan misschien wel vol met vlees, maar dat betekent niet dat het anno 2022 niet anders kan. Integendeel! De plantaardige barbecue wordt steeds populairder. Als het gaat om de overstap naar plantaardig eten, lopen wij Nederlanders zelfs voorop. Van alle Europese landen worden er nergens zoveel vleesvervangers gegeten als in Nederland. Het blijkt dat de vraag naar plantaardige alternatieven stijgt omdat dit niet alleen beter is voor onze eigen gezondheid, maar ook voor het milieu en het welzijn van de dieren.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Vleesopvolgers

Bij een groeiende vraag, hoort een passend aanbod. Laat dat maar aan Heüra over. Geïnspireerd door de Mediterrane eetcultuur streeft het plantaardige vleesbedrijf ernaar om de meest smaakvolle en gezonde plantaardige vleesvervangers, of vleesopvolgers zoals zij ze liever noemen, te creëren. Inmiddels heeft Heüra een breed aanbod aan plantaardige kip- en varkensvleesproducten, waaronder nu ook chorizo zonder vlees.

Chorizo zonder vlees

Chorizo is stevig gekruide worst van die van origine wordt gemaakt van vettig, grof gemalen varkensvlees. Heüra heeft de traditionele Spaanse worst in een plantaardig jasje gestoken. De chorizo zonder vlees is gemaakt van soja-eiwit, heeft 58 procent minder vet en 80 procent minder verzadigd vet dan varkensworst. Ook is deze plantaardige worst glutenvrij en rijk aan vitamine B12, eiwitten en vezels. Net zo lekker als de echte en ook nog eens guilt free. Zo kun je deze zomer nog meer genieten van een extra koude cerveza of een glas vino in combinatie met de typisch Spaanse chorizoworst van de grill. Zo haal jij de Spaanse Costa rechtstreeks naar jouw achtertuin of balkon.

chorizo zonder vlees

Good Rebel Revolutie

Liefde voor vlees zit niet alleen diepgeworteld in de Spaanse, maar überhaupt in de eetcultuur van de mens. Daarom reiken de ambities van de oprichters en voedselactivisten achter Heüra, Marc Coloma en Bernat Añaños, zich ver buiten de eigen landsgrenzen. Samen streven ze naar een voedselsysteem dat het huidige overbodig maakt. “We hebben geleerd dat het introduceren van producten waarmee mensen hun favoriete culinaire tradities kunnen behouden, de beste weg is naar gedragsverandering. Nederlanders zijn gek op barbecueën. Door gezonde, plantaardige opties aan te bieden voor op de grill die net zo lekker zijn als het echte variant, hopen we het kiezen voor een betere toekomst makkelijk te maken”, zegt Marc Coloma, CEO en medeoprichter van Heüra. Met een minimale bewerking, hoge voedingswaarde en een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk zijn hun producten dé ideale vleesopvolger.

Benieuwd naar chorizo zonder vlees?

Ben je benieuwd en gaat komende week de barbecue aan? Haal dan een stukje Spanje in huis en leg de nieuwe Spaanse chorizo zonder vlees van Heüra op de grill. Voor iedereen die wél de smaak van Spanje wil, maar liever eens een vleesvrij alternatief op het grillrooster legt. Heüra is verkrijgbaar bij Jumbo en Crisp.

chorizo zonder vlees

Lees ook:

15x de lekkerste vegetarische barbecue gerechten

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!