Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
paaseitjes hema

De grote paaseitjes test: dit zijn de lekkerste melkchocolade eitjes

Advertentie

Wil je de allerlekkerste chocolade-eitjes in huis halen voor Pasen, maar weet je niet welke melkchocolade eitjes je moet kiezen? Geen zorgen, wij hebben heel wat paaseitjes geproefd en vertellen je welke het beste smaken!

Paaseitjes test

We hebben ons geconcentreerd op melkchocolade eitjes in ‘Foodies’ grote paaseitjes test van 2023′. De paaseitjes zijn gekocht bij diverse winkels, vervolgens heeft een panel van 15 proefpersonen de paaseitjes blind geproefd.

Om het testpanel een gevarieerd aanbod te geven kochten we de 11 soorten melkchocolade-eitjes bij 5 verschillende winkels (Jumbo, Plus, Albert Heijn, Lidl en Hema). De gekochte paaseitjes zijn allemaal van melkchocolade maar niet per se massief. Zo bevatten meerdere paaseitjes praline als vulling en één soort zelfs chocomousse.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Foodies’ grote paaseitjes test

Op het moment van testen staan er 11 genummerde bakjes op tafel, elk gevuld met paaseitjes. Het testpanel proeft blind en weet niet waar de paaseieren vandaan komen. De paaseitjes waarbij op de wikkel informatie vermeld stond, zijn uitgepakt zodat dit de score niet kan beïnvloeden. Direct valt op dat de grote van de paaseitjes flink verschilt maar het testpanel is er niet over eens welke grootte de voorkeur heeft. Zo vindt het ene testpanellid de grootste eieren te massief en vindt de ander de kleinste eitjes wat zielig in het schaaltje staan.

Er zijn twee duidelijke winnaars die hoog scoren bij de ‘Foodies’ grote paaseitjes test’. Wat betreft de melkchocolade paaseitjes met vulling komen de praline paaseitjes van Hema het beste uit de test met een score van 7,4. Dit komt vooral door de crunch die de vulling bevat en veel testpanelleden op een aangename manier verrast. Het bakje met deze eitjes was dan ook het eerste op…

Wie meer houdt van massieve eitjes, kan het beste de melkchocolade paaseitjes van Albert Heijn Excellent in huis halen. Het testpanel licht toe dat deze eieren groot zijn en een fijne structuur hebben. Een testpanellid licht toe: “Ze smaken lekker romig en ruiken echt naar cacao.”

paaseitjestest

Gevarieerd en kritisch testpanel

Het testpanel varieerde qua leeftijd van 25 tot 65 en proefde de paaseitjes blind op verschillende momenten van de dag. Niet bij een kopje koffie of thee maar bij een glaasje water om de smaak niet te vertroebelen.

Dat het testpanel serieus aan de slag ging bleek wel uit het uitgebreide commentaar per paasei. Opmerkingen als “rare nasmaak”, “smaakt naar karton”, “korrelige textuur” en “weinig chocoladesmaak” kwamen voorbij in de kritieken. Daarentegen was het testpanel vooral erg positief.

De winnaars kregen commentaren zoals “lekker romig”, “smelt in de mond” en “heerlijke vulling”. Dit laatste doelt op het feit dat sommige melkchocolade paaseitjes niet massief waren maar een vulling bevatte. Dat dit niet unaniem als positief of negatief werd beschouwd, bewijst de uitslag van ‘Foodies’ grote paaseitjes test’ waarbij zowel de grote winnaar als verliezers paaseitjes mét vulling zijn.

De uitslag van Foodies’ grote paaseitjes test

Benieuwd welke eitjes het beste scoorden in 2023? Dit is het totaaloverzicht van elf geteste melkchocolade eitjes:

  1. Hema paaseitjes melk praline (€ 2,50,- voor 175 gram): 7,4
  2. Albert Heijn Excellent paaseitjes melk (€ 3,49 voor 150 gram): 7,1
  3. Plus paaseitjes melk praline (€ 2,99 voor 250 gram): 6,8
  4. Albert Heijn Delicata paaseitjes melk (€ 2,49 voor 200 gram): 6,6
  5. Hema paaseitjes melk (€ 2,50 voor 175 gram) & Lidl Way to Go paaseitjes melk (€ 2,79 voor 180 gram): 6,5
  6. Jumbo paaseitjes melk (€ 2,29 voor 200 gram): 6,2
  7. Albert Heijn paaseitjes melk (€ 2,29 voor 250 gram) & Lidl paaseitjes melk (€ 1,79 voor 250 gram): 6,1
  8. Hema paaseitjes melk chocomousse (€ 2,50 voor 175 gram): 6,0
  9. Lidl paaseitjes melk praline (€ 1,79 voor 250 gram): 5,9
paaseitjestest

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!