Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
Cover voor Meesterlijk proeven van gemarineerde paddenstoelen

Meesterlijk proeven van gemarineerde paddenstoelen

In samenwerking met GreenCo.
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Begin deze maand zaten 50 proevers klaar bij Meesterproef in Nijmegen. Tijdens een uitgebreide paddenstoelenlunch werden de gemarineerde en gepekelde paddenstoelen van GreenCo geproefd en gekeurd. Was je één van de deelnemers en wil je thuis nog lekker nagenieten? Maak dan het onderstaande recept. Eet smakelijk!

Gemarineerde paddenstoelen met hummus op toast

Bereidingstijd: ca. 30 min.
Ingrediënten voor 4 personen
100 g gemarineerde paddenstoelen pot, Green Co
1 paprika in blokjes
2 courgettes in plakjes
1 aubergine in plakjes
1 groot brood ambachtelijk, ongesneden
3 el olijfolie
1 teentje knoflook
300 g harissa hummus
1 bosje waterkers
1 Laat de gemarineerde paddenstoelen uitlekken. Verhit een grillpan en gril de paprika, de courgette en de aubergine.
2 Meng de gegrilde groenten met de gemarineerde paddenstoelen.
3 Snijd dikke plakken van het brood. Bestrijk deze met olijfolie en gril aan beide kanten in de grillpan.
4 Pel de knoflook en halveer hem. Strijk met de knoflookteen over het gegrilde brood. Beleg het brood met de harissa hummus en het mengsel van gegrilde groenten en gemarineerde padden­stoelen. Garneer met waterkers.

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!