Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
guilty pleasures perry

Perry de Man: “Niemand hoeft zich te schamen voor zijn guilty pleasure”

Advertentie

Perry is vanaf 27 juni met zijn nieuwe programma 'Guilty pleasures' te zien op 24Kitchen. Iedere aflevering laat chef-kok Perry de Man zijn bekende gasten hun guilty pleasure opbiechten en bereidden ze samen het gerecht. Marieke sprak hem over de show, zijn eigen guilty pleasures en de meest gekke eetgewoontes van hem en zijn gasten!

Wie heeft er nu geen guilty pleasure op het gebied van eten? Een vette magnetron-cheeseburger, goulash uit blik of graskaasfondue met frikandellen. De meeste aparte (en niet altijd even gezonde) eetgewoontes blijven normaal gesproken geheim, maar niet in het nieuwe programma ‘Guilty Pleasures’ van Perry de Man.

Nooit meer dit soort culi-nieuwtjes missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Bekende gasten

In iedere aflevering ontvangt de Rotterdamse Perry een ‘bekende’ gast waaronder artiesten als Dries Roelvink, Vjeze Fur, Romy Monteiro en Karsu. Maar ook presentatoren zoals Humberto Tan, Luuk Ikink en Meester Patissier Rudolph van Veen zullen hun eetgeheimen uit de doeken doen. Elke aflevering wordt de guilty pleasure en de bijbehorende gast eens goed besproken en gaan Perry en zijn gast samen aan de slag om de guilty pleasure from scratch te maken. Aan jou de vraag welke  ‘BN’er’ bij welke guilty pleasure hoort: eet zangeres Do nu het liefst een magnetron-cheeseburger of toch liever een tosti met ananas? En eet Douwe Bob na ieder optreden een gehaktstaaf of prefereert hij toch het Brabantse worstenbroodje?

guilty pleasure

In gesprek met Perry

De enige die op dit moment de antwoorden daarop weet is Perry de Man. Wij belden hem op!

Wat is voor jou een guilty pleasure?

Perry: “Een guilty pleasure is iets wat je ontzettend lekker vindt maar waar jij je stiekem een beetje voor schaamt. ‘Schamen’ tussen haakjes dan he, want je eet het natuurlijk wel. Het kan iets zijn wat je in je jeugd al graag at of misschien is het een gekke combinatie die je zelf hebt bedacht. Een guilty pleasure is voor mij per definitie niet culinair. Je kan het eerder vergelijken met de situatie dat je door de supermarkt loopt, langs het vriesvak komt en opeens van die vieze magnetron hamburgers ziet liggen en denkt: die moet ik hebben! Je pakt het uit de vriezer en kijkt vervolgens toch even om je heen of niemand het heeft gezien. Tijdens het afrekenen leg je er ook nog eens een zak appels en andere gezonde meuk bij, om het te compenseren. En dan maar hopen dat jij je buurvrouw niet tegenkomt. Dat is voor mij een guilty pleasure.”

Welk product is dat voor jou?

Perry: “Dat is iets wat ik al eet sinds ik klein ben: kerriesaus met van die stukjes ananas erin. Van Calvé. Dat vind ik echt superlekker! Maar ook de allergoedkoopste huzarenslaatjes gaan er bij mij altijd wel in. Daar schaam ik me totaal niet voor maar ik weet dat niet iedereen dat even lekker vindt. Of nog zo eentje: van die super goedkope chocoladetoetjes met zo’n laagje slagroom erop. Ik ben er gek op!”

Welke aflevering of gast is je het meest bijgebleven?

Perry: “Hetgeen wat mij het meest is bijgebleven is een gerecht dat ik moest maken. De guilty pleasure van één van mijn gasten was Surinaamse okersoep. En als witte man een Surinaams gerecht koken is toch wel echt een dingetje. Ik heb dus goed mijn research gedaan en heb het recept bij veel mensen gecheckt. Ik vond dat hartstikke tof om te doen en gelukkig was het eindresultaat geslaagd. Echt te gek!”

Wat was de gekste guilty pleasure die je bent tegengekomen?

Perry: “Wat ik heel opvallend vond is dat veel gasten met vleesgerechten als guilty pleasure kwamen. En dat terwijl de meeste aangaven geen vlees meer te eten. Iedereen was van: ik eet eigenlijk geen vlees meer maar dit ene gerecht vind ik zo ontzettend lekker, daar maak ik graag een uitzondering voor. Dat vond ik verbazingwekkend leuk om te zien.”

Dus geen enkele gast kwam met iets wat je echt vies vond?

Perry: “Ik judge niet hè, dat is het ding met guilty pleasures! Maar het was wel heel grappig om te zien dat iedereen zich verontschuldigde. Ze zeiden dat ze normaal heel bio en verantwoord aten maar dat toch die ene snack uit de diepvries wel hun favoriet is .”

Heb je zelf nog gekke eetgewoontes?

Perry: “Je vind niet snel iets van jezelf gek toch? Wel heb ik gewoontes die niet iedereen heeft. Zo kan ik ’s ochtends ook gewoon warm eten. Als ik echt honger heb en ergens trek in heb dan maak ik het gewoon. Ik maak bijvoorbeeld graag nasi goreng met overgebleven witte rijst. Dan gooi ik er lekker veel sambal bij. Ik houd wel van wat pit. Met een cracker ontbijten is niks voor mij. Dat is misschien wat gek. Maar wat ik momenteel doe is misschien wel het gekste wat ik ooit heb gedaan. Ik ben bezig met een sapkuur. Dat is veruit mijn gekste eetgewoonte van de afgelopen 36 jaar. Ik dacht: misschien is het wel goed om eens wat gezonder te doen. Ik zit de hele dag maar eten in mijn hoofd te stouwen en dacht het is wel goed om eens te minderen. Het grappige is: het went heel snel. Al ben ik wel blij dat ik morgen weer mag eten.”

Wat is het eerste wat je gaat maken?

Perry: “Gebakken eieren met spek! Maar weet je wat het is? Die sapkuur is wel echt een soort reset. Dat je je schuldig gaat voelen als je opnieuw gore dingen wilt gaan eten. Nu wil ik echt wel gezonder en gevarieerder eten. Maar mijn guilty pleasures laat ik zeker niet staan! Want dit is wel echt het mafste wat ik ooit heb gedaan: nee zeggen tegen eten. Dat doe ik normaal nooit. Dat is lastig joh! Dus props voor iedereen die dieet.”

Guilty Pleasures’ is vanaf 27 juni elke werkdag te zien om 18.00 uur bij 24Kitchen.

guilty pleasures perry

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!