Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
veggie-assortiment van KFC

Even voorstellen: het nieuwe Veggie assortiment van KFC

In samenwerking met KFC
Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Onlangs werd het nieuwe veggie-assortiment van KFC geïntroduceerd in Nederland. Eerder experimenteerde de fastfoodketen al met vegetarische gerechten op hun menu, maar nu zijn ze definitief te bestellen. Van Veggie Tenders tot aan de Veggie Burger, wij vertellen je alles!

Het nieuwe Veggie assortiment van KFC

Ja, je leest het goed, KFC komt met een vegetarisch aanbod. Niet Kentucky Fried Chicken maar Kentucky Fried Veggies dus! Zo kun je genieten van de bekende smaken van KFC zónder kip te eten. De welbekende Tenders zijn namelijk in een vegetarisch jasje gestoken. Je kunt ze bestellen op een burger, in een bucket, als snack en als Twister in een wrap, natuurlijk met de kenmerkende 11 herbs & spices waar KFC zo om bekend staat. KFC goes veggie: we like!

Wil je ook iedere week alle culi-nieuwtjes & de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Love me tender(s)

Elvis Presley bezong stiekem in 1956 al de Crispy Tenders van KFC. Malse kip in een krokant jasje, geserveerd in grote buckets. Daar komen nu de Veggie Tenders bij! Ideaal om te delen, al snappen we het ook heel goed als je de nieuwe Veggie bucket voor jezelf houdt. Zoals de naam je al doet vermoeden, ze zijn volledig vegetarisch.

Geen kip maar…

Als het geen kip is, wat is het dan wel? De Veggie Tenders van KFC zijn gemaakt van het plantaardige eiwit mycoproteïne. Een type paddenstoel dat vaker wordt gebruikt ter vervanging van vlees. Een bron van eiwitten, vezels en ook nog eens vrij van cholesterol. Om het juiste resultaat te krijgen, wordt dit type paddenstoel gefermenteerd. Klinkt dat als een ver-van-je-bed show? Dat valt wel mee. Fermenteren ken je stiekem wel. Fermentatie is het proces waarmee bijvoorbeeld kombucha, bier en yoghurt ontstaat. Maar in dit geval vormt de gefermenteerde paddenstoel dus de basis van… nou ja, geen kip dus.

Vegetarisch of vegan?

Als de Veggie Tenders gemaakt zijn van paddenstoelen, zijn ze dan niet ook vegan? Goeie vraag natuurlijk, maar de Veggie Tenders bevatten ook eiwitten afkomstig van melk en ei, dat maakt dat de Veggie Tenders vegetarisch zijn en niet vegan. Op de Veggie Burger en Veggie Twister zit wel een romige, vegan mayonaise.

In 1972 opende KFC voor het eerst de deuren in Nederland, tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Met de nieuwe vegetarische producten zetten ze een duurzame stap om élke klant te bedienen, ook de klant die geen kip eet.

Veggie Tenders KFC

Veggie Tenders van KFC in een bucket

11 herbs & spices

Het Veggie assortiment van KFC is voor de gasten die geen (of minder) kip eten, maar wel graag het recept van de oprichter van KFC – Colonel Sanders – willen proeven. De Veggie Tenders worden dan ook op smaak gebracht met de bekende 11 herbs & spices. Dit recept is tot op de dag van vandaag een groot geheim. Harland Sanders – de oprichter van KFC – verkocht ooit gebraden kip vanuit zijn tankstation in de staat Kentucky in de Verenigde Staten. Hij perfectioneerde het recept met elf verschillende kruiden en specerijen en begon de kip te frituren. Dit werd zo’n hit dat hij de benzinepompen al gauw verwijderde en het tankstation omtoverde tot een restaurant en motel.

Het recept is strikt geheim en wordt goed verborgen gehouden. In de loop der tijd zijn er meerdere mensen die claimen het recept ontdekt te hebben, al is er geen bewijs te vinden dat hun beweringen kloppen. KFC weet het geheimzinnig te houden en verwijst naar het recept met humor. Google maar eens op 11 herbs & spices, er gaat een wereld voor je open. Wist je bijvoorbeeld dat het account van KFC op Twitter maar elf andere accounts volgt? En dat terwijl ze zelf ruim 1,6 miljoen volgers hebben. Benieuwd naar wie ze volgen? De vijf Spice Girls en zes mensen die Herb heten.

Tot op de dag van vandaag wordt deze geheime kruidenmix gebruikt voor de producten van KFC, en nu dus ook voor het nieuwe Veggie assortiment van KFC. Kortom, ren naar de dichtstbijzijnde KFC en probeer het eens uit!

Lees ook:

Snel én gezond: 7x snelle vegetarische recepten

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!