Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Don Papa pop-up

Vers van de pers: Don Papa pop-up, Rukmini-week en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Don Papa pop-up store

Liefshebbers van rum en cocktails met rum opgelet: op 17 juli 2024 opent het populaire drankenmerk Don Papa namelijk een heuse ‘Casa Don Papa’. In samenwerking met Restaurant Cru neemt Don Papa deze zomer Solbeach in Scheveningen over tussen 17 juli en 31 augustus, van woensdag t/m zaterdag. Twee maanden lang genieten strandgasten van de keuken van Cru én Don Papa Cocktails.

Don Papa pop-up
Alles op tafel

Nieuw op tv: ‘Alles op tafel’

De makers van de Keuringsdienst van Waarde komen nu met een nieuw tv-programma: Alles op tafel. Het recept? Een kleurrijke kas met keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in Alles op tafel de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld. Hoe maak je als consument de beste keuze voor jezelf, de wereld en je portemonnee? Alles op tafel is vanaf maandag 15 juli wekelijks rond 19.55 uur te zien bij de KRO-NCRV op NPO 2.

Rukmini-week

Ben jij ook zo’n fan van bakplaatkoningin Rukmini Iyer? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf vandaag is het namelijk een hele week Rukmini-week bij Foodies. We delen de lekkerste recepten uit haar kookboeken, een Q&A over haar nieuwste boek én er is een toffe winactie. Houd onze website en socials in de gaten om er als eerste bij te zijn.

Foto: ©JurriaanHuting

Rukmini Iyer
Garnalencocktail met harissa-mayonaise

Hollandse garnaal wordt onbetaalbaar

Ben jij fan van Hollandse garnalen? Dan hebben we niet zulk positief nieuws voor je. De prijs van deze Hollandse delicatesse rijst namelijk de pan uit. Consumenten betalen voor 100 gram nu ca. 10 euro. Dat is twee keer (!) zoveel als wat een onsje rond Kerst nog kostte, aldus nu.nl. De prijsstijging heeft meerdere redenen. Onder andere is er dit jaar een stuk minder gevangen dan een jaar eerder, de brandstofprijzen voor vissers zijn flink gestegen en ongeveer een kwart van de garnalenvissers is ermee gestopt en heeft gebruik gemaakt van de saneringsregeling. Geniet er dus driedubbel zo hard van als je toch een bakje garnalen weet te bemachtigen.

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!